Maslinjak u Valdanosu treba biti vraćen ranijim vlasnicima

 Maslinjak u Valdanosu treba biti vraćen ranijim vlasnicima

foto Portal Ulcinj

Raniji vlasnici maslinjaka u Valdanosu dočekali su delagaciju Vlade I Opštine. Svi su jedinstvenog stava, maslinjak treba biti vraćen bivšim vlasnicima, jer taj prostor niakda nije bio priveden namjeni.

“Imovinska prava su osnovna ljudska prava I ona se moraju pod hitno rješavati. M kao država moramo biti odgovorni. Ne bih da prejudiciram šta će se na kraju desiti, ali mogu da obećam da ćemo biti proaktivni po tom pricipu, vratićemo se na osnovna ljudska prava, kao osnov za dalju akciju”, poručio je iz Valdanosa ministar finansija Milojko Spajić.

Predsjednik opštine Ulcinj Ljoro Nrekić takođe smatra da se imovina u Valdanosu treba vratiti ranijim vlasnicima.

“Nismo ni mi nikada bili za nevraćanje maslinade. I nije samo Valdanos u pitanju, nego I dio Štoja ima taj problem, nit u nije vraćeno zemljište”, kazao je Nrekić.

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović obećao je da će biti apsolutno posvećen vraćanju maslinjaka ranijim vlasnicima.

“Niko ne traži tuđe. Valdanos nije priveden namjeni I treba da se vrati vlasnicima. Jedino vlasnici mogu da oslobode ove masline, čime će se osloboditi I naš duh I sve pozitivno što je ovaj grad emitovao kroz istoriju I što će emittovati ubuduće. Ako bude potrbe da se usvaja zakon, lobiraćemo na sve moguće dozvoljene načine, krajnje kolegijalno da gas vi podrže”, istakao je Abazović.

On je istakao da je Valdanos nadpolitička priča . Kazao je I da Valdanos nema samo ekonomski značaj za Ulcinjane, te da je to pitanje kulture, odnosa prema istoriji I pitanje koje je uvijek ujedinjavalo Ulcinjane.

Pročitajte još