Masovna vakcinacija u Ulcinju počinje 2. ili 3. maja, punk na autobuskoj stanici spreman

 Masovna vakcinacija u Ulcinju počinje 2. ili 3. maja, punk na autobuskoj stanici spreman

Masovna vakcinacija u Ulcinju počeće 2. Ili 3. Maja, kazala je za Portal Ulcinj direktorka Doma zdravlja dr Sadija Holaj. Punkt za masovnu vakcinaciju je spreman I nalazi se u prostorijama autobuske stanice, s tim što ima zaseban ulaz.

“Takve su najave, sa masovnom vakcinacijom počećemo odmah nakon praznika. Što se tiče interesovanja građana za vakcinaciju zadovoljni smo. Istina, dosta njih čeka da stigne kineska vakcina, odbijaju da prime Astra Zeneku , koju sada imamo na raspolaganju. Tako da očekujemo da će već početkom maja veliki broj naših građana biti vakcinisan”, kazala jedr  Holaj.

Punkt za masovnu vakcinaciju, kako je kazala, koji se nalazi na autobuskoj stanici je potpuno opremljen I spreman. Punkt ima tri ordinacije.

Dr Holaj je istakla da je stanje u Ulcinju stabilno, kada je epidemiološka situacija u pitanju.

“ Ali treba biti na oprezu, nema prostora za opuštanje. Sve mjere se moraju poštovati, kako bismo držali pandemiju pod kontrolom”, kazala je dr Holaj.

Direktorka naglašava da je imunizacija ključna.

“ Samo iminuzacija nas može osloboditi I napraviti prostor za povratak normalnom životu. Ide I sezona, ovo je turističko mjesto. Što više vakcinisanih građana, to će biti I više zainteresovanih turista za Ulcinj kao destinaciju za odmor”, kazala je dr Holaj.

Pročitajte još