Mejlovi stigli na 41 adresu: Zbog dojava o bombama evakuisane škole u skoro svim gradovima

 Mejlovi stigli na 41 adresu: Zbog dojava o bombama evakuisane škole u skoro svim gradovima

foto Portal Ulcinj

Osnovne škole u gotovo svim crnogorskim gradovima jutros su evakuisane nakon što su na mejl adrese direktora pristigle anonimne dojave o postavljenim bombama. Iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta potvrdili su Pobjedi da su škole evakuisane, napominjući da će oni postupati po uputima Uprave policije.

Iz Uprave policije kazali su da njihovi službenici u školama preduzimaju mjere bezbjednosti, preglede i kontrole.

– Obavještavamo javnost da policija preduzima mjere bezbjednosti u školama u pojedinim gradovima povodom dojava elektronskom poštom o postavljenim eksplozivnim napravam ovog jutra, kao i aktivnosti u cilju provjera ovih navoda. Uprave i nastavno osoblje škola u kojima policija preduzima aktivnosti sarađuju sa policijom i obavijestili su roditelje, te je potrebno da roditelji i dalju budu u komunikaciji sa nastavnim osobljem i upravama škola radi nastavka nastavnog procesa nakon završetka policijskih aktivnosti – naveli su iz UP.

Na mejl adrese crnogorskih škola pristigla je poruka prijeteće sadržine u kojoj je navedeno da je podmetnuto mnogo bombi. Portparol Ministarstva prosvjete, nauke kulture i sporta, Bojan Knežević kazao je Radiju Crne Gore da imaju informaciju da su dojave stigle na mejl adrese 41 škole u Crnoj Gori.

– Ministarstvo prosvjete ima informaciju da je 41 škola dobila dojavu o bombi i samo u tim školama obustavljena je nastava. Želim da demantujem navode medija da je u svim školama obustavljena nastava. U kontaktu smo sa Ministarstvom unutrašnjih poslova od kog čekamo procjenu situacije i nakon toga ćemo se oglasiti – kazao je Knežević.

Zbog dojave o bombi, ispražnjeno je više škola u Podgorici, a roditelji su pozvani da preuzmu djecu nižih razreda, javlja TVCG.

Đaci su najprije jutros vraćeni kući sa ulaza, OŠ “Lovćeski partizanski odred” na Cetinju.

Evakuisane su i sve škole u Ulcinju.

Zbog dojave o bombi evakuisane su i četiri nikšićke osnovne škole, “Luka Simonović, “Miilija Nikčević”, “Olga Golović” i “Braća Ribar”.

Takođe, zbog sumnje da je postavljena bomba, evakuisana je i OŠ “Risto Manojlović” u Kolašinu, a đaci su poslati kući i u Beranama, Andrijevici i Bijelom Polju.

Nastave jutros nema ni u Herceg Novom, gdje policija takođe provjerava navode o postavljenim bombama u pojedinim školama.

Portal Antena M prenio je kako je jutros upućena dojava o postavjenoj bombi i u vrtiću “Jevrosima Jevra Rabrenović” u Mojkovcu, koji je zbog toga zatvoren, a navodno je u tom gradu evakuisano i nekoliko škola.

Zbog detaljnog pregleda škola, djeca su u barskim školama vraćena kućama i danas neće biti nastave, javlja portal Bar Info.

Na isti način, prijavljene su bombe i u barskim srednjim školama, te će i one biti temeljno pregledane.

Osim toga, jutros su iz istog razloga zatvorene osnovne škole “Kekec” u Sutomoru, kao i škole u Kotoru, Danilovgradu i Budvi.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još