Milatović: Subvencije za privredu i u decembru, radimo na novom paketu mjera

 Milatović: Subvencije za privredu i u decembru, radimo na novom paketu mjera

foto qov.me

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović saopštio je na pres konferenciji da je Vlada Crne Gore na današnjoj sjednici donijela odluku da, pratići razvoj epidemiološke situacije u zemlji, produži subvencionisanje zarada u privrednom sektoru i za decembar.

“To se odnosi na sektor turizma, ugostiteljstva, javnog prevoza putnika u drumskom saobraćaju, izvođačke umjetnosti i stvaralaštva, predškolske aktivnosti i brige o djeci i druge uslužne djelatnosti i organizacije događaja čije je održavanje zabranjeno”, rekao je Milatović na konferenciji za medije.

“Novina je da se subvencije uvode i za privredna društva i preduzetznike koji pružaju usluge u djelatnostima vezanim za aktivnostiu teretanama, fitnes centrima, sportskim salama za rekreaciju i drugim zatvorenim objektima ovog tipa i dječijim igraonicama u visini od 50 procenata bruto minimalne zarade”, naveo je on.

On je istakao da Radna grupa u okviru Ministarstvu ekonomskog razvoja intenzivno radi na osmišljavanju novog paketa mjera podrške, koji će važiti za prvi kvartal naredne godine

“Izaći ćemo i sa nefinansijskim mjerama podrške privredi”, poručio je Milatović.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još