Milion eura za zapošljavanje lica sa invaliditetom

 Milion eura za zapošljavanje lica sa invaliditetom

Izvor: ZZZCG

Upravni odbor Zavod za zapošljavanje Crne Gore odobrio je grant šemu, vrijednu milion eura za finansiranje projekata zapošljavanja lica sa invaliditetom, sa evidencije nezaposlenih.

Zavod će sjutra (25. novembra 2021. godine) objaviti Javni poziv za dodjelu sredstava Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje lica sa invaliditetom – grant šema odnosno projekata koji doprinose unaprijeđenju profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja lica sa invaliditetom. Javni poziv trajaće do 25. decembra 2021. godine do 15 časova – saopšteno je nakon danas održane sjednice Upravnog odbora Zavoda, kojom je predsjedavala Hadži Vesna Vujošević.

Bespovratna sredstva, kako su saopštili iz ZZZCG, biće usmjerena za finansiranje projektnih ideja iz oblasti rehabilitacije i zapošljavanja lica sa invaliditetom a očekivanja su da će, kroz projekte, biti uključeno najmanje 160 lica sa invaliditetom.

“Javni poziv za dodjelu sredstava Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje lica sa invaliditetom – grant šema biće objavljen u dnevnom listu Pobjeda, na zvaničnom web sajtu Zavoda za zapošljavanja kao i na oglasnim tablama biroa rada”, saopštili su iz ZZZCG i dodali:

“Podsjećanja radi, shodno Zakonu o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju lica sa invaliditetom propisano je da se sredstva Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje lica sa invaliditetom, između ostalog, koriste za finansiranje grant šema.”

Pravilnikom o postupku i metodologiji za finansiranje grant šema propisano je da se grant šemom dodjeljuju sredstva Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje lica sa invaliditetom za finansiranje projekata, pravnim i fizičkim licima koji doprinose unaprjeđenju profesionalne rehabilitacije i zapošljavanju lica sa invaliditetom.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još