Ministri će se vakcinisati spram Nacionalne strategije

 Ministri će se vakcinisati spram Nacionalne strategije

izvor gov.me

Prva iz reda ministara Vlade Crne Gore vakcinu protiv korona virusa primila je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović, a većina ministara navela je da će se vakcinisati spram Nacionalne strategije poštujući prioritetne grupe koje je odredilo Ministarstvo zdravlja.

Ministarka zdravlja vakcinisana je 23. februara a primila je i drugu dozu vakcine.

Iz resora Borovinić Bojović naveli su da je ministarka ličnim primjerom ukazala na značaj imunizacije i u izjavi za javnost pozvala građane da se vakcinišu i na taj način, uz obavezno poštovanje propisanih epidemioloških mjera, doprinesu suzbijanju epidemije izazvane virusom COVID-19.

Pitali smo i ostale ministre, potpredsjednika Vlade te premijera da li će se vakcinisati.

Ministarka odbrane Olivera Injac vakcinisaće se protiv koronavirusa u skladu sa planom imunizacije Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje, saopšteno nam je iz resora Injac.

‘’Imunizacija je neophodna kako bi zaustavili pandemiju i sačuvali zdravlje. Zato ministarka Injac poziva na vakcinaciju i poštovanje zdravstvenih preporuka, kako bi sačuvali svoje i zdravlje svojih bližnjih, te u što kraćem roku vratili život u normalu’’, kazali su oni.

U skladu sa smjernicama nacionalonih javno-zdravstvenih institucija o prioritetnim grupama vakcinisaće se i ministarka javne uprave digitalnog društva i medija Tamara Srzentić.

‘’Ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija, Tamara Srzentić će se poštujući preporuke i smjernice ključnih nacionalonih javno-zdravstvenih institucija o prioritetnim grupama za vakcinaciju COVID 19, kada za to dodje vrijeme, vakcinisati i time ohrabriti građane da učine isto. Podsjećamo građane da je Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija zajedno sa Ministarstvom zdravlja razvilo portal CovidOdgovor.me na kojem se mogu naći informacije o vakcinaciji u Crnoj Gori, ali iskazati zainteresovanost za vakcinaciju, kao i servis 1717 putem kojeg se može zakazati vakcinacija’’, saopšteno je iz resornog ministarstva.

U redu za vakcinu biće i vicepremijer Dritan Abazović.

‘’Sa zadovoljstvom ću primiti vakcinu čim mi se za to ukaže prilika. S obzirom na to da sam prebolovao korona virus, ne bih želio da vakcinisanjem u ovom trenutku uskratim bilo koga iz rizične kategorije građana. Želim naglasiti da nemam nikakvih strahova primiti vakcinu od bilo koje farmaceutske kuće. Ne smatram da naš život vrijedi više od života nekog Britanca, Kineza, Izraelca, Arapa, Rusa ili bilo koga drugog na Zemlji, a svako od njih koristi vakcine različitog porijekla“, kazao je on u izjavi dostavljenoj FOS-u.

izvor: gov.me

I ministar ekologije prostornog planiranja i urbanizma Ratko Mitrović će se vakcinisati čim se stvore uslovi za to, kazali su iz njegovog resora.

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, vakcinisaće se protiv koronavirusa, kada na njega dođe red, shodno smjernicama i preporukama ključnih nacionalnih javno-zdravstvenih organizacija.

‘’Poznato je koje su prioritne grupe za imunizaciju, a ministar će svakako, kada za to dođe vrijeme, biti primjer građanima’’, kazali su iz MUP-a.

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović ‘’svakako planira da se vakciniše i tako pokaže primjer odgovornog ponašanja u borbi sa pandemijom’’.

‘’Ministar će se vakcinisati uz poštovanje Nacionalne strategije za imunizaciju protiv COVID-19, a koja između ostalog, definiše i prioritetne grupe stanovništva među kojima su starije osobe i ostale rizične grupe’’, naveli su iz MVP.

Na naš upit o tome da li će se vakcinisati i tako pozvati i ohrabriti građane da se vakcinišu odgovor nismo dobili od premijera Zdravka Krivokapića, iz Ministarstva ekonomskog razvoja Jakova Milatovića, Ministarstva kapitalnih investicija Mladena Bojanića, Ministarstva prosvjete nauke, kulture i sporta koje predvodi Vesna Bratić te Ministarstva pravde ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić.

Podsjetimo, za vakcinu građani se mogu prijaviti preko sajta covidodgovor.me.

izvor FOS media

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još