Mjeru zabrane kretanja građani najčešće krše vikendom

 Mjeru zabrane kretanja građani najčešće krše vikendom

foto Portal Ulcinj

Građani Ulcinja uglavnom poštuju mjere NKT-a, a kada je u pitanju ona koja se odnosi na zabranu kretanja, izuzetaka uvijek ima. Tako u stanici policije OB Ulcinj bilježe rast kršenja mjere zabrane kretanja u posljednim danima.

“Tokom novembra mjeseca podnijeli smo tri krivične prijave protiv tri lica, zbog kršenja mjere zabrane kretanja nakon 19 sati. Tokom decembra, dakle do danas, podnijeli smo 19 krivičnih prijava, protiv 19 lica “, kazao je v.d. komandir stanice policije OB Ulcinj Aleksa Kočović.

foto Portal Ulcinj Aleksa Kočović

Podaci iz policije pokazuju i da se češce krše mjere zabrane međugradskog saobraćaja, tokom vikenda.

” U decembru mjesecu je očigledno da imamo više kršenja mjera NKT-a, kada je zabrana međugradskog saobraćaja u pitanju. Do sanas smo po tom osnovu procesuirali 17 osoba. Samo minulog vikenda podnešeno je 15 krivičnih prijava zbog nepoštovanja zabrane međugradskog saobraćaja. To su uglavnom lica iz susjednih opština”, kazao je Kočović.

foto Portal Ulcinj

Obilaskom grada , nakon 19 sati, uvjerili smo se da noć u Ulcinju protiče mirno. Bude po neki prolaznik sa ljubimcem, i po neki automobil.

“ Odlukom NKT-a , licima koji imaju kućne ljubimce dozvoljeno je kretanje i nakon szupanja na snagu zabrane, ali uz prethodnu najavu u OB Ulcinj, prije izlaska. Takođe, imamo lica koja imaju uredno izdate potvrde od strane poslodavce , da mogu da funkcionišu, odnosno da se kreću poslije zabrane”, istakao je Kočović, koji ocjenjuje da je frekventnost ljudi u oba slučaja mala.

foto Portal Ulcinj

Mjere NKT-a doprinjele su u jednu ruku i umanjenje obima posla za policiju.

“ Od kada ugostiteljski objekti rade do 18 sati, imamo smanjen broj slučajeva narušavanja javnog reda i mira. Znatno je umajen I broj lica koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, u odnosu na raniji period”, ocijenio je Kočović.

Kada su okupljanja u pitanju, nije ih bilo.

foto Portal Ulcinj

Komandir stanice policije OB Ulcinj apeluje na građane da i tokom prazničnih dana poštuju mjere NKT-a.

“ Uputio bih apel Ulcinjanima, da se suzdrže posjeta i okupljanja i u budućem periodu. Pred nama su praznici, a mi apelujemo da ih naši sugrađani provedu isključivo u krugu porodice”, poručio je Kočović.

Pročitajte još