“Mjesto Krivokapića trebalo bi da zauzme Abazović, doprinio je smanjivanju etničke distance”

 “Mjesto Krivokapića trebalo bi da zauzme Abazović, doprinio je smanjivanju etničke distance”

izvor gov.me

Mjesto Zdravka Krivokapića na čelu crnogorske Vlade trebalo bi da zauzme potpredsjednik Dritan Abazović, jer je on kao etnički Albanac na čelu građanske formacije za sve vrijeme svog djelovanja nevjerovatno doprinio smanjivanju etničke distance između građana u Crnoj Gori, smatra direktor Društva za istraživanje politike i političke teorije Vladimir Pavićević.

Kako je kazao u razgovoru za N1, u regionu opterećenom teškim sukobima, gdje postoji homogenizacija unutar etničkih grupa i stvaranje distance između različitih etničkih grupa, Abazović ruši to.

“On se ponaša kao političar koji dosljedno zagovara građanske sentimente u Crnoj Gori, a i u regionu može da bude primjer. Predstavio se kao čovjek koji ima kakav-takav plan, i za razliku od Krivokapića usmjeren je, odvažan, ima ideju i treba čovjeku koji ima plan u ovom kriznom trenutku crnogorske politike dozvoliti da preuzme vladu“, smatra Pavićević.

On smatra da za četiri mjeseca Vlade, građani koji su se borili za razvlašćivanje Mila Đukanovića, pokazuju strašno nezadovoljstvo, jer vlada nije pokazala uspjeh.

Dodaje da vlada četiri mjeseca piše budžet koji još nije usvojen u skupštini.

“Primjećujem neodlučnost, neefikasnost, nesposobnost Krivokapićeve vlade i otud meni ideja o rekonstrukciji”, ističe on i dodaje da “sada vidimo da Krivokapić nije za tu poziciju, vidite da je totalno dezorijentisan, krši propise, udara na vladavinu prava”.

Pavićević je negirao da u Crnoj Gori ima velikih tenzija.

“Kada se radi o tenzijama, više se pravi slika o tome, a tu sliku pokušavaju, pomalo skriveno, da naprave ljudi iz razvlašćenog DPS-a, a na drugoj strani imamo vladu Krivokapića, koja sada pokazuje strašnu neodlučnost šta da radi, i time pojačava sliku da postoje tenzije. Zamjeram Krivokapiću što je neodlučan u djelovanju kao predsjednik vlade“, navodi Pavićević.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još