Mobilni punkt za vakcinaciju stigao na Pristan

 Mobilni punkt za vakcinaciju stigao na Pristan

izvor FB

Ministarstvo zdravlja će od danas organizovati mobilne punktove za vakcinaciju, a za početak autobusi sa medicinskim osobljem biće na šetalištima u Budvi i Ulcinju.

“Dva savremena autobusa u kojima će se vakcinacija organizovati od 8 ujutru do 20 sati, u petak, subotu i nedjelju, biće na raspolaganju stanovnicima i posjetiocima Budve i Ulcinja, nakon čega će obići i ostali dio države. Građane će vakcinisati stručne medicinske ekipe iz lokalnih domova zdravlja uz podršku kolega iz Podgorice i Instituta za javno zdravlje”, navode u saopštenju.

Prvi dan vakcinacije u mobilnim punktovima u Budvi i Ulcinju pratiće direktor Instituta za javno zdravlje, dr Igor Galić i načelnica vakcinacije, dr Milena Popović Samardžić.

“Ministarstvo i Institut na ovaj način potvrđuju maksimalnu dostupnost građanima. Zahvaljujemo Harisu Alivodiću koji nam je ustupio dva savremena autobusa, bez nadoknade. Pozivamo i sve ostale privrednike koji su u prilici da podrže osnaživanje svijesti o značaju vakcinacije da se jave Ministarstvu zdravlja ili Institutu za javno zdravlje. Svaki vid podrške je od krucijalnog značaja ka povratku u regularne tokove života što je cilj svakog pojedinca u državi”, naglasili su u Ministrarstvu zdravlja.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još