“Moraju se donositi nepopularne mjere kako bi se sačuvalo zdravlje građana”

 “Moraju se donositi nepopularne mjere kako bi se sačuvalo zdravlje građana”

foto qov.me

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović kazala je tokom razgovora sa ambasadorkom Ujedinjenog Kraljevstva u Crnoj Gori Karen Medoks, povodom donošenja novih mjera za suzbijanje koronavirusa, da je njihov cilj poboljšanje epidemiološke situacije u zemlji.

”Mjere su restriktivnije nego u prethodnom periodu, ali je epidemiološka situacija to zahtijevala. Kao pulmolog moram brinuti o zdravlju građana, to je moj glavni cilj i misija. Sve ovo radimo kako bi 15. januar sačekali sa boljom epidemiološkom situacijom. Moraju se donositi i nepopularne mjere kako bi se sačuvalo zdravlje građana”, istakla je Borovinić Bojović.

Tokom susreta su razmijenjene informacije o najaktuelnijim projektima u zdravstvu koji se odnose na Covid 19, te je Borovinić Bojović najavila pojačanu kriznu komunikaciju i projekat digitalizacije zdravstvenih podataka.

.

Foto: PG Biro
Foto: Ministarstvo zdravlja 

Medoks je čestitala ministarki na imenovanju i izrazila nadu da će aktivnosti koje preduzima zdravstveni sistem, angažovanje zajednice, kao i najavljena vakcinacija biti dobitna kombinacija za brzo stavljanje epidemije koronavirusa pod kontrolu.

Ona je istakla da će rado podržati projekte digitalizacije, i pozvala ministarstvo zdravlja da bude dio projekta o lažnim vijestima i dezinformacijama koje se šire u vremenu pandemije.

Borovinić Bojović kazala je da se vakcina očekuje u narednom periodu, te da je Akcioni plan za vakcinaciju u završnoj fazi.

U kontekstu značaja podizanja svijesti o važnosti vakcinacije, ambasadorka Medoks izrazila je spremnost da bude dio tog projekta.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još