Morska voda kvalitetna i bezbjedna za kupanje

 Morska voda kvalitetna i bezbjedna za kupanje

ilustracija

Rezultati analize kvaliteta morske vode za 110 lokacija, koju je Institut za biologiju mora sproveo u periodu od 31. avgusta do 3. septembra ove godine, pokazali su da je na 88,2% lokacija morska voda bila odličnog kvaliteta, na 10,0% lokacija dobrog, dok je na 1,8% lokacija voda bila zadovoljavajućeg kvaliteta.

“Ovi rezultati potvrđuju da je morska voda na crnogorskim kupalištima dobrog kvaliteta, tj. da je sanitarno ispravna, te bezbjedna za kupanje i rekreaciju”, saopšteno je iz Morskog dobra.

U opštini Ulcinj, od ukupno 18 lokacija na kojima se realizuje Program praćenja sanitarnog kvaliteta morske vode, voda je bila odličnog kvaliteta na njih 16, dok je na 2 lokacije voda bila dobrog kvaliteta.

“Na području opštine Bar, voda je bila odličnog kvaliteta na svih 15 ispitivanih lokacija. Kada je u pitanju opština Budva, Program se realizuje na 32 lokacije, te je u ovom mjerenju na njih 27 voda bila odličnog, na 3 dobrog, a na 2 lokacije zadovoljavajućeg kvaliteta”, pokazala je analiza.

U Bokokotorskom zalivu, u opštini Tivat, na 8 lokacija voda je bila odličnog kvaliteta, dok je na jednoj lokaciji ona bila dobrog kvaliteta.

“Na području opštine Kotor od ukupno 15 lokacija, voda je bila odličnog kvaliteta na njih 12, a dobrog na preostale 3 lokacije. U Herceg Novom uzorkovana je voda na ukupno 21 lokaciji, od čega je na njih 19 ona bila odličnog, a na 2 dobrog kvaliteta”, zaključili su iz Morskog dobra.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još