Motociklistima u Ulcinju dijeljene zaštitne kacige

 Motociklistima u Ulcinju dijeljene zaštitne kacige

foto Selver Vuković

U susret sezoni intezivnijeg korišćenja motocikala, a sa ciljem podizanja svijesti motociklista o korisnim efektima i neophodnosti koriscenja zastitnih kaciga, Službenici Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj, u saradnji  sa Udruzenjem za bezbjednost saobraćaja Crne Gore-Ulcinj, danas su organizovali akciju pojačane kontrole motociklista u saobracaju.

” Preventivnim radom sluzbenici Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj ukazali su na posljedice koje nastaju usljed nekoriscenja zastitnih kaciga, kao i na sankcije propisane Zakonom o bezbjednosti saobracaja u vezi sa tim prekrsajem”, saopštio je komanndir OB Ulcinj Alen Dervišević.

Učesncima u saobraćaju, dijeljeni su flajeri koji podsjecaju na obaveze i osnovna pravila ponasanja motociklista u saobracaju , kao i deset zaštitnih kaciga.

” Koristimo priliku da pozovemo, prvenstveno motocikliste a zatim i ostale ucesnike u saobracaju, da se dosljedno pridrzavaju svih saobracajnih propisa kako bi ubuduće imali manje prekršaja i manje kazni  a i broj saobraćajnih nezgoda sveli na minimum, apelujemo na sve vozače da budu odgovorni i poštuju Zakonom propisane mjere”, poručio je Dervišević.

Avatar

Suzana Ganić

Pročitajte još