Multietnički sklad i suživot Ulcinja prepoznatljiv u različitim epohama razvoja

 Multietnički sklad i suživot Ulcinja prepoznatljiv u različitim epohama razvoja

Izvor: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom Dana Opštine Ulcinj, predsjedniku Aleksandru Daboviću, predsjedniku Skupštine Opštine Hadži Sulejmaniju, odbornicima i svim građanima Ulcinja uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

„Multietnički sklad i suživot, koji Ulcinj vjekovima baštini, i po čemu je kao jedan od najstarijih gradova na Jadranskom primorju ostajao prepoznatljiv u različitim epohama svog razvoja, i danas u savremenoj Crnoj Gori čini jedan od važnih stubova temelja njene multietničke demokratije.

Ovom prilikom želim da pozdravim dosadašnje rezultate lokalne samouprave. Neizvjesnost ekonomskog oporavka i teške posljedice pandemije tokom protekle godine, naročito na turističku privredu i ugostiteljstvo, dodatno su pojačali pritisak na dinamiku realizacije strateškog plana razvoja ulcinjske opštine i njenih ključnih ciljeva vezanih za komunalnu i putnu infrastrukturu, razvoj turizma i valorizaciju kulturnog i istorijskog nasljeđa.

Vjerujem da će vrijeme pred nama, uz održivo planiranje, kontinuitet ulaganja i koordinaciju aktivnosti na lokalnom i državnom nivou, donositi najbolje odgovore na brojne razvojne izazove i potencijale Ulcinja, doprinoseći time daljem napretku ulcinjskog kraja i unapređenju kvaliteta života svih građana“, naveo je Đukanović u čestitci.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još