MUP: U Ulcinju 20.392 glasača

 MUP: U Ulcinju 20.392 glasača

foto rtcg

Glasačko pravo u Ulcinju ima 20.392, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

U odnosu na parlamentarne izbore održane 30. avgusta 2020. godine, broj birača u Ulcinju se povećao za 11.

Lokalni izboru u Beranama i Ulcinju biće održani 27. marta.

“Uvid u birački spisak, građanin može ostvariti na šalterima Filijale za upravne poslove, državljanstvo i strance Ulcinj, radnim danom od osam do 14 sati, sa ličnom kartom ili pasošem”, kaže se u saopštenju.

Filijala u Ulcinju na dan izbora radiće od sedam do 20 sati, kako bi građani bili u mogućnosti da preuzmu identifikaciona dokumenta za čije izdavanje su zahtjev podnijeli u prethodnom periodu.

Kako se navodi, birač može izvršiti uvid u birački spisak direktno i preko internet portala www.biraci.me.

Na tom portalu, građanin unosom broja lične karte ili putne isprave može provjeriti da li je u biračkom spisku i na kojem biračkom mjestu glasa.

“Birači koji posjeduju elektronsku ličnu kartu izdatu nakon 30. marta 2020. godine, uvid u birački spisak mogu izvršiti direktno i preko internet portala https://e.servis.mup.gov.me, upotrebom certifikata za elektronsku identifikaciju koji je ugrađen u elektronsku ličnu kartu”, navode iz MUP-a.

Podsjeća se da je uoči održavanja izbora u Beranama i Ulcinju, MUP oformio Call-centar sa jedinstvenim brojem 19820.

Pozivanjem tog broja i saopštavanjem ličnih podataka (ime i prezime, datum rođenja i ime roditelja) ili jedinstvenog matičnog broja, građanin će od operatera dobiti informaciju o tome da li je upisan u birački spisak i na kojem biračkom mjestu glasa.

“Jedinstveni broj 19820 je besplatan i dostupan za sve korisnike mobilne i fiksne telefonije u Crnoj Gori”, kaže se u saopštenju.

Call-centar MUP-a radiće svakog dana, počev od sjutra, od osam do 20 sati, a 27. marta od sedam do 20 sati.

“Građani će pozivanjem ovog broja moći i da prijave eventualne nepravilnosti vezane za izborni proces, a povodom raspisanih izbora za odbornike u skupštinama Berana i Ulcinja”, kaže se saopštenju.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još