Na Adi Bojani i danas alarmantno

 Na Adi Bojani i danas alarmantno

foto Suzana Ganić

Situacija na Adi Bojani I danas je veoma kritična, a kompletno ostrvo je pod vodom. 20 luks  apartmana u prvoj Iiniji do mora, su u opasnosti, dok je šest potpuno uništeno. Restoran Maestral , koji je I prije ovog nevremena bio dosta uništen, sada je potpuno nestao.

Direktor HTP Ulcinjska rivijera Bojan Đakonović kaže d je situacija na Adi Bojani baš teška.

“ Velika šteta je i ovim nevremenom pričinjena, a i prošlo nevrijeme je oštetilo veliki broj smještajnih jedinica. Ovog puta na udaru je 20 apartmana, restorana Maestral više nema, opasnost prijeti I plžnom baru na samom ušću, tako da se iz dana u dan situacija pogoršava. Voda je došla čak do recepcije”, kazao je Đakonović.

Ada Bojana danas

Interventne mjere još ne kreću, a Đakonović kaže da ih očekuju svakodnevno. Morsko dobro je sprovođenje Hitnih interventnih radova na zaustavljanju erozije plaže najavilo odma po otvaranju javnih ponuda- 18 decembra.Pristigle su dvije ponude I tada je najavljeno da će postavljanje napera početi za par dana.

“ Dobio sam informacije iz Morskog dobra da svakog dana treba da se potpiše ugovor sa izvođačem radova. Ništa još uvijek nije urađeno. Šteta je svakim danom sve veća. Nadam se da će se konačno I taj izvođač odabrati I da će radovi na spašavanju Ade početi”, kazao je Đakonović.

U međuvremenu je Morsko dobro sa Opštinom postavilo lukobran od kamenja ispred objekata, ali to nije dalo apsolutno nikakav rezultat.

Pročitajte još