Na Adi Bojani radovi još nijesu počeli

 Na Adi Bojani radovi još nijesu počeli

foto čitalac

Iako je najavljeno da će radovi na sanaciji Ade Bojane početi juče, na tom prostoru se ni danas ništa ne dešava. Naime, iz Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom su pojasnili da su tek juče zvanično  uveli u posao odabranog ponuđača, iako je prije dvije sedmice saopšteno da će radovi početi odmah.

Kako Portal Ulcinj saznaje, skoro dvije sedmice se čekalo odobrenje Uprave za vode za korišćenje pijeska, koje se nalazi na ušću.

„Sporazumom između Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore i Uprave za vode, dogovoreno je da materijal za izradu napera i prihranjivanje plaže na Adi Bojani (koji će biti preuzet sa desnog rukavca rijeke Bojane) bude ustupljen besplatno“, saopštili su iz Morskog dobra.

Tenderom je najpovoljniji ponuđač za nabavku Izvođenje hitnih interventnih radova u cilju zaustavljanja erozije plaže na zapadnom dijelu Ade Bojane, u opštini Ulcinj, odabran još 21. decembra.

„ U pitanju je konzorcijum „Del Global“ d.o.o. koji čine društvo „Global Projekt“ iz Podgorice i društvo „Del Mar“ iz Budve, a radovi će, kao što je ranije pomenuto, predvidjeti izradu napera (od džambo vreća zapremine do 1m3 pijeska) dužine 130m, kao i nasipanje pijeska na plaži u količini od 1500 m3“, saopšteno je iz Morskog dobra.

Ukupna vrijednost ugovora iznosi 33.000, 00 € (bez uračunatog PDV-a), a tenderskom dokumentacijom predviđeni rok završetka radova iznosi 20 dana od dana uvođenja u posao izabranog ponuđača.

Pročitajte još