Na Adi Bojani sve gore i gore

 Na Adi Bojani sve gore i gore

izvor Portal Ulcinj

Da uvijek može gore, svakodenvno potvrđuje situacija na Adi Bojani. Nevrijeme je tokom prošle noći isčupalo i drveće, objekti su svakog dana u sve gorem stanju, a najavljena hitna intervencija sanacije na tom prostoru, nikako da počne. Iz Morskog dobra su prošle sedmice najavili da će sanacija početi odmah, pošto je izabran izvođač radova, te da će biti završena za 20 dana. Na Adi Bojani ni danas se ništa ne radi.

Direktora HTP Ulcinjska rivijera Bojana Đakonovića iznenađuje što se još ništa ne preduzima na Adi Bojani.

” Prvo smo čekali da se napiše projekat za hitne radove, pa smo čekali da se raspiše tender za hitnu sanaciju erozije plaže na Adi Bojani. Pa su ponude otvorene 18. decembra, tek prošle sedmice su saopštili da je odabran izvođač. Sad ćemo izgleda čekati još dva mjeseca da radovi počnu, iako je rečeno da će sve biti rađeno po hitnom postupku”, kazao je Đakonović za Portal Ulcinj.

Njemu nije poznat razlog ovolikog kašnjenja, niti može da razumije takav odnos institucija prema Adi Bojani, gdje je stanje odavnavno alarmantno.

foto Portal Ulcinj

Kako navodi, hitne intervencije odavno su trebale i da počnu i da budu završene.

” Štete su ogromne i debelo se zakasnilo sa svim,” kazao je Đakonović.

Iako sumnja da će projekat hitnih mjera biti od velike koristi, smatra da bi trebalo od nečeg da se krene.

” Za taj projekat izdvojeno je 50 hiljada eura, mislim da je svakom laiku jasno da sa tim novcem ne može puno da se učini, a posebno da se dobije 45 metara plaže, i obezbijedi naper od 130 metara”, istakao je Đakonović.

foto: Selver Vuković opis: uništeni objekti Ulcinjske rivijere

Podsjetimo, projektom je predviđena nabavka, pakovanje i transport 1 500 džambo vreća za pakovanje pijeska (džambo vreće punjene pijeskom koje se koriste u hidrotehnici, a posebno za odbranu od poplava ili zaštitu morskih obala od erozija) za pravljenje napera dužine 130 metara na zapadnom kraju plaže Ada Bojana.

Pročitajte još