Na čelu SO Ulcinj Hadži Sulejmani, za izbor novog predsjednika Opštine čeka se oporavak Nrekića

 Na čelu SO Ulcinj Hadži Sulejmani, za izbor novog predsjednika Opštine čeka se oporavak Nrekića

foto Selver Vuković

Na današnjem zasijedanju Skupštine opštine Ulcinj izabran je novi predsjednik lokalnog parlamenta, nakon što je dosadašnji Ilir Čapuni iz redova Force podnio ostavku. Na čelo zakonodavne vlasti od danas je Hadži Sulejmani iz redova Demokratske partije, kako je Portal Ulcinj I ranije najavio.

Sulejmani je za predsjednika SO Ulcinj izabran sa 19 glasova za, četiri protiv, dok je jedan odbornik bio uzdržan.

foto Selver Vukovic ; opis Hadži Sulejmani- novi predsjednik SO Ulcinj

Ilir Čapuni podnio je ostavku na mjesto predsjednika Skupštine opštine, kako je i navio ranije, nakon što je FORCA objavila da neće podržati kandidaturu Aleksandra Dabovića, niti ikog iz redova DPS-a, za novog predsjednika Opštine. FORCA je tada putem medija obavijestila javnost, ali i svoje koalicione partnere da izlaze iz koalicije.

Na današnjem zasijedanju trebo je da bude izabran I novi predsjednik Opštine Ulcinj, ali je sjednica prekinuta, na predlog odbornika DPS-a Ljuiđa Škrelja, koji je i vodio skupštinsko zasijedanje kao najstariji odbornik, nakon što je Čapuni podnio ostavku.

Naime, još uvijek aktuelni predsjednik Opštine Ljoro Nrekić zbog zdravstvenih problema nije prisustvovao današnjem zasijedanju, te je predloženo da se sačeka njegov oporavak, kako bi bio prisutan razriješenju sa funkcije i imenovanju novog predsjednika opštine Ulcinj Aleksandra Dabovića.

foto Selver Vukovic ; opis : sa današnjeg zasijedanja SO Ulcinj

Podsjetimo, aktuelni predsjednik Ljoro Nrekić ispunio je uslove za odlazak u penziju u smislu člana 65, stav 1. tačka 6. Zakona o lokalnoj samoupravi, a u vezi člana 164, stav 1., tačka 1. Zakona o radu, kojim je propisano da radni odnos prestaje kada zaposleni navrši 67 godina života i najmanje 15 godina staža osiguranja, danom donošenja konačne odluke o zaposlenom.

Pročitajte još