Na jednom mjestu sve informacije o obrazovanju u doba koronavirusa

 Na jednom mjestu sve informacije o obrazovanju u doba koronavirusa

izvor iStock

Prosvjetni radnici, učenici i roditelji od danas mogu naći sve informacije o obrazovnom procesu na posebnoj stranici portala covidodgovor.me.

Kako su saopštili iz Vlade, ova stranica sadrži sve informacije u vezi sa organizacijom rada u vaspitno-obrazovnim ustanovama u Crnoj Gori, što bi zainteresovanim pojedincima i organizacijama trebalo da olakša praćenje epidemioloških mjera i promjena koje se, u skladu sa tim, dešavaju u sistemu javnog i privatnog obrazovanja.

Vijesti su podijeljene u odgovarajuće kategorije, tako da na stranici posvećenoj obrazovanju možete naći informacije o sledećim temama:

– Obavještenje o radu javnih i privatnih obrazovno vaspitnih ustanova

– Rad obrazovno-vaspitnih ustanova u toku epidemije virusa COVID-19

– Onlajn nastava i projekat #UčiDoma

– Predškolsko obrazovanje u toku epidemije virusa COVID-19

– Obrazovanje učenika s posebnim obrazovnim potrebama u toku epidemije virusa COVID-19

– Osnovno obrazovanje u toku epidemije virusa COVID -19

– Srednje škole u toku epidemije virusa COVID -19

– Visoko obrazovanje

– Pravo na plaćeno odsustvo sa rada

– Preporuke za prevenciju i suzbijanje širenja virusa COVID-19 u obrazovno-vaspitnim ustanovama

– Najčesća pitanja 

“Podsjećamo građane da na sajtu www.covidodgovor.me mogu naći najnovije informacije o svim epidemiološkim mjerama i aktivnostima zdravstvenih institucija u borbi protiv epidemije koronavirusa”, navode iz Vlade.

Ministarstvo zdravlja ranije je pozvalo građane starije od 65 godina na vakcinaciju protiv COVID-19 bez zakazivanja, nezavisno od toga jesu li se do sada prijavili ili i dalje čekaju poziv. Isto važi i za prosvjetne radnike i novinare. Svi zainteresovani se mogu vakcinisati svakog dana od 8 do 20 časova.

Vakcinaciju protiv COVID-19 možete zakazati popunjavanjem prijave na portalu www.covidodgovor.me ili besplatnim pozivom na broj 1717.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još