Na prvom letu Air Montenegra fudbaleri reprezentacije, komercijalni letovi od 10. juna

 Na prvom letu Air Montenegra fudbaleri reprezentacije, komercijalni letovi od 10. juna

Izvor: Pixabay Opis: Ilustracija

Odlaskom crnogorske fudbalske reprezentacije za Sarajevo avion kompanije Air Montenegro poletio je prvi put s podgoričkog aerodroma. U pitanju je čarter let, dok su komercijalni letovi planirani za 10. jun.

Ovaj čarter let označio je početak letačkih operacija nacionalnog avio-prevoiznika.

Izvršni direktor kompanije Predrag Todorović, uoči polijetanja, rekao je da mu je posebna čast što je prvi let organizovan za fudbalsku reprezentaciju, koja će sjutra igrati prijateljsku utakmicu sa reprezentacijom BiH.

On je rekao da je to i jedan od razloga zbog kojih su osnovani, a to je da je pomognu privredu i turizam Crne Gore.

Zadovoljstvo što su crnogorski reprezentativci prvi poletjeli novom kompanijom nije krio ni predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević.

Podsjetio je na dobru saradnju sa Montenegroerlajnzom, navodeći da je dobro što je osnovana nova kompanija.

Komercijalni letovi od 10. juna

Ranije danas, portparolka kompanije Mina Muković rekla je da će Air Montenegro za sada letjeti jednim avionom koji je u potpunosti spreman za operacije, dok će uskoro za polijetanje biti spremna i druga letjelica.

Kad je u pitanju kupovina novih aviona, to je u pregovorima, kažu iz kompanije.

Muković je kazala da prvi let simbolično započinju sa crnogorskom fudbalskom reprezentacijom.

Prvi komercijalni let je 10. juna prema Beogradu, a Muković napominje da će biti realizovani iz Tivta i iz Podgorice na dnevnom nivou.

“Iz Podgorice letimo jednom dnevnom, a iz Tivta i više puta”, rekla je Muković, prenosi rtcg.me.

Navodi da postoji veliko interesovanje za letove prema Beogradu, te da u skladu sa tim ide i prodaja karata. Kad je u pitanju cijena, njih formira tržište.

Do Beograda promotivno za 109 eura

“Mi analiziramo tržište i u skladu sa tim formiramo cijene. Trenutno imamo promo akciju za povratnu kartu iz Tivta i Beograda koja će koštati 109 eura”, rekla je Muković.

Air Montenegro će letjeti i prema Banjaluci i Ljubljanu od 27, odnosno 29. juna.

Na pitanje zašto su se odlučili za ove dvije linije, Muković kaže da je u pitanju veliko interesovanje putnika ka Crnoj Gori iz navedenih destinacija.

“Očekujemo veliko interesovanje”, istakla je Muković, najavljujući dvije nove destinacije prema kojima će letjeti, a koje će javnosti saopštiti narednih dana.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još