Na Solani obilježen Dan močvara

 Na Solani obilježen Dan močvara

Svjetski Dan močvara obilježen je danas u muzeju Solane , u organizaciji NVO Dr Martin Šnajder Jakobi,  

“ Organizovali smo za odbornike Skupštiine opštine Ulcinj prezentaciju video priloga, podržanih projekata i pripremljenog promo videa pod nazivom “Dobrodošli u svjet- ptica Ulcinjska solana. Takođe, 13 oddbornika upoznali smo sa projektom Održivi razvoj baziran na lokalnoj zajednici i zaštiti prirode”, kazala je direktorka NVO DR Martin Šnajder Zenepa Lika.

izvor NVO Dr Martin Šnajder

Kako je istakla, odbornike je obavijestila I o dobitnicima granta, koji je dodijeljen od strane Centra za zaštitu I proučavanje ptica, a koji finansira MAVA fondacija.

“ Dobitnici grantova su projekti “Ukusi Ulcinja” koji čine Indira Tafa, Lije Kurti i Amina Đokaj, projekat “Reborn by Adventure” čiji su osnivači Rina Kovači i Artan Lika, kao i projekat “Salty Village” (Slano selo) Adriana Perovića. Svi projekti imaju za cilj promociju tradicionalnih i autentičnih proizvoda, kao i zaštitu prirode i održivo korišćenje resursa”, navela je Lika.

izvor NVO DR Martin Šnajder

Ona je upoznala prisutne odbornike i sa potpisanim Memorandumu o saradnji izmedju Opštine Ulcin, TO Ulcinj i Društva MSJA, kojim su se stranke obavezale da će 2021/2022. godine  raditi  na  nominaciji  opštine Ulcinj za prestižnu TOP 100 destinaciju globalne mreže “Green Destination / Zelena destinacija” i podržati izradu održivog plana za opštinu Ulcinj. 

“ Zajednički angažman takođe pretpostavlja promociju inicijativa, podršku i pomoć projektima sa strateškom vizijom održivog razvoja u opštini Ulcinj”, kazala je Lika.

Pročitajte još