Nacionalna turistička organizacija promoviše se na tržištu Srbije

 Nacionalna turistička organizacija promoviše se na tržištu Srbije

NTO CG

Nacionalna turistička organizacija u periodu od petka do nedjelje promoviše turističku ponudu naše zemlje, na 43. Međunarodnom sajmu turizma IFT u Beogradu.

Tim povodom, direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Ana Tripković Marković i direktorica Turističke organizacije Srbije Marija Labović na crnogorskom štandu potpisale su Protokol o saradnji.

Ana Tripković Marković istakla je da je potpisivanje Protokola sa Turističkom organizacijom Srbije nastavak izuzetno dobre saradnje između dvije zemlje koje iz godine u godinu imaju sve značajniju razmjenu turista.

Labović je kazala da Srbija i Crna Gora ne vide jedni druge kao konkurente, već što je još važnije ovim sporazumom nastavlja se zajednička promocija na trećim tržištima.

Nacionalna turistička organizacija, u saradnji sa Asocijacijom turističkih agencija Srbije (YUTA), organizovala je poslovnu radionicu za turističku privredu Crne Gore i turističke agencije iz Srbije. Direktorica NTOCG osvrnula se na B2B radionicu koja je organizovana u okviru sajma, a čiji je cilj povezivanje turističke privrede Crne Gore sa turističkim agencijama iz Srbije.

– Od momenta stupanja na dužnost poseban fokus sam usmjerila na poslovno povezivanje kroz B2B radionice koje smo organizovali na svim najvažnijim emitivnim tržištima, pa je tako došao red na tržište Srbije. Nama je to od posebnog značaja, jer smo uvidjeli da je to poslovno povezivanje sa tržištem Srbije malo slabije išlo, u smislu da su kod nas uglavnom dolazili individualni gosti. NTO je uradila jedno istraživanje na uzorkovanju od sto agencija u Srtbiji, i vidjeli smo da se uglavnom nudi primorje, dok svega manje od deset odsto agencija nudi sjeverni region. Takođe, ono što nije bilo organizovano jesu paket aranžamni, dok se nudi samo aranžaman sa soptvenim prevozom, i to je nešto na čemu ćemo definitivno u budućnosti da radimo – rekla jeTripković Marković.

Direktorica NTO je najavila da će NTOCG u narednom periodu organizovati studijsku posjetu turističkih agencija i turoperatora iz Srbije, upravo sa ciljem da im ponude ono što je do sada u njihovoj ponudi bilo manje zastupljeno.

– Već smo danas dogovorili sa određenim agentima koji imaju interesovanja za Crnu Goru da desetog maja dođe prva studijska grupa, zatim studijska grupa koja će biti specijalizovana za sjeverni region, i to je nešto na čemu ćemo raditi u kontinuitetu –  kazala je direktorica NTO.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još