“Naša lista garancija da ćemo se pitati u Ulcinju”

 “Naša lista garancija da ćemo se pitati u Ulcinju”

Foto: Demokratska Crna Gora

Jaka Demokratska Crna Gora znači i jaku građansku Crnu Goru, poručio je lider Demokrata Aleksa Bečić na konvenciji te stranke u Ulcinju. Uvjeren da pobjeda stiže na izborima 27. marta, Bečić je rekao je sastav njihove izborne liste garancija da će se Demokrate pitati.

Nosilac izborne liste Demokrata u Ulcinju Bojan Ćetković rekao je da je “ovo vrijeme odvajanja žita od kukolja” kada se, kako je rekao, “jasno razdvajaju oni koji izdaju od onih koji čuvaju našu zajedničku pobjedu od 30. avgusta”.

“Mi ćemo uvijek biti na strani građana, na strani čestitih Ulcinjanki i Ulcinjana, na strani onih koji su zauvijek rekli ‘ne’ DPS-u. U nedjelju svi zajedno stavljamo tačku na uništavanje resursa našeg grada, na kriminal i korupciju, na praksu koja je učinila da naš Ulcinj postane nanerazvijenija opština na primorju”, rekao je Ćetković, uz ocjenu da je pred građanima Ulcinja lak izbor.

Lider Demokrata Bečić kaže da je njihova lista u Ulcinju “garancija da će se Demokrate pitati i da će Demokrate 28. marta presuđivati u Crnoj Gori”.

“Mnogo je onih koji za sebe vole da kažu da su građanska partija, ali te riječi ne prate djela. Mi smo to dokazali i pokazali za ovih sedam godina. Okupili smo sve vjere i nacije i ljudi nam vjeruju. Zato smo i u Tuzima imali odličan rezultat i ključno dobrinijeli da DPS nakon dugo decenija pošaljemo u opoziciju. Zato smo 5. decembra i u Prijestonici Cetinje, ali i u Mojkovcu imali odličan rezultat. To je pokazatelj jake i ozbiljne građanske partije, kojoj vjeruju svi ljudi, kojoj vjeruju svi gradovi, kojoj vjeruju sve vjere i nacije, kojoj vjeruju svi iskreni i slobodni ljudi. Zato mi rastemo, zato mi jačamo, zato ćemo nastaviti da idemo tim putem, jer jaka Demokratska Crna Gora znači i jaku građansku Crnu Goru”, izjavio je Bečić.

On je podsjetio da, sa druge strane, ima i onih koji vole za sebe da kažu da su jedina građanska partija, da nisu smjeli ni da predaju listu a kamoli da pređu cenzus ni u Petnjici, ni u Beranama, ni u Tuzima, a u Ulcinju su nastupili u Koaliciji sa kojom vode ne građansku, već klasičnu ultra nacionalističku kampanju, što nije dobra poruka.

“Crna Gora je građanska ako volite svaki njen pedalj. U Crnu Goru vjerujete kao građansku državu ako je volite jednako od Ulcinja do Herceg Novog, od Herceg Novog do Pljevalja, od Pljevalja do Plava; ako na isti način sa istim žarom volite i Andrijevicu i Gusinje i Petnjicu i Kolašin i Podgoricu i Nikšić. To je građanska Crna Gora. Crna Gora je građanska ako se suprotstavite svakoj vrsti nacionalizma, primitivizma, šovinizma i ekstremizma. Crna Gora je građanska ako besplatne udžbenike date svakom osnovcu, ako dječiji dodatak date svakom djetetu, ako penziju povećate svakom penzioneru, ako zarade povećate svakom radniku – to je vječna Crna Gora”, naglasio je Bečić.

On je primijetio da u Ulcinju “ima političkih predizbornih bućkuriša, da su sada zajedno oni što nema što nijesu rekli jedni o drugima”.

“Sada su na jednoj listi u predizbornoj koaliciji oni koji su jedni za druge rekli da su kriminalci, da su lopovi, da su Ramada partije, da su bitange, da su šibicari, da su sluge medijskih reketaša. Znači, za nekog je funkcija sve, a za nekog je funkcija samo prolazna – meni je drago što smo mi sa ove druge strane, što nas veže ideja, što nas vežu moralne vrijednosti i što nas veže prijateljstvo. Ako zbog funkcije moram da izgubim slobodu, ako moram da se ponizim i moram da obraz bacim pod noge, onda neka, hvala, nikad tako neću biti na funkciji”, rekao je Bečić.

Na kraju, on je istakao da je u mnoštvu usvojenih dobrih rješenja, naročito ponosan na usvajanje tri zakona.

“Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o slobodi vjerispovijesti, kojim se ispravila nepravda prema svim crkvama i vjerskim zajednicama, što je pozdravio i Savjet Evrope; Zakon o državnim praznicima kojim je dan rođenja Petra Drugog Petrovića Njegoša proglašen za državni praznik; treći zakon kojim je ispravljena nepravda stara oko 50 godina je zakon kojim je vraćeno zemljište u Valdanosu”, rekao je Bečić.

On je zakjučio da će pobjede u Ulcinju i Beranama biti svojevrsne injekcije koje će otvoriti vrata mnogim pobjedama na lokalnim izborima u Podgorici i još desetak opština.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još