Nastaviće sa protestima zbog dešavanja u barskoj bolnici

 Nastaviće sa protestima zbog dešavanja u barskoj bolnici

Izvor: RTCG

Izvršni direktor Instituta za socijalnu i obrazovnu politiku Mitar Radonjić poručuje da će građani i civilni sektor nastaviti sa protestima, povodom smrti mlade porodilje Ajle Hot, koja se porodila u barskoj bolnici, a potom preminula u KCCG.

Direktor OB Bar dr Igor Karišik naveo je sinoć u emisiji “Naglas”, da su neke optužbe na račun ljekara te bolnice pregrube.

“Jako nas raduje tvrdnja dr Karišika da nisu u barskoj bolnici navikli na ovakav i ovoliki pritisak, jer je to znak da radimo pravu stvar – budimo svijest kod građana o nedodirljivosti donosioca odluka o životu i smrti i građani više neće da ćute i da trpe mnoge nepravilnosti, nezakonitosti i neprofesionalnost koja na kraju rezultira jako velikim posljedicama. Dakle, nastavićemo sa opravdanim i apsolutno zakonitim pritiskom u vidu protesta, a kasnije i drugim zakonitim aktivnostima”, navodi Radonjić, prenosi portal RTCG.

Kaže da su o svemu htjeli da upoznaju i ministarku zdravlja Jelenu Borovinić-Bojović, koju su pisanim putem zamolili za prijem.

“Ali smo ostali uskraćeni za odgovor i daćemo sebi za pravo da se stav Ministarstva čuo u emisiji i mi smo saglasi sa državnim sekretarom Sekulićem da svako ko se ogriješio o Zakon mora odgovarati i da neće biti nedodirljivih a mi ćemo vrlo budno pratiti da li će to tako zaista i biti”, naveo je Radonjić.

I za direktora barske bolnice imaju poruku.

“Ukoliko smatra da je naše djelovanje pregrubo neka nas pozove na sastanak i o svemu možemo razgovarati, ali će doktor Karišik prvo morati da uputi javno izvinjenje zbog nekoliko neistina koje je izrekao u gostovanju i da izrazi iskreno kajanje, jer brani nešto što se odbraniti ne može. Naravno, to sve će moći da učini na dan novih protesta koje ćemo očigledno biti prinuđeni da preselimo mnogo bliže mjestu događaja – OB Bar”, zaključio je Radonjić.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još