Neki izdavaoci smještaja podigli cijene pa ostali bez gostiju

 Neki izdavaoci smještaja podigli cijene pa ostali bez gostiju

foto Portal Ulcinj

Izdavaoci privatnog smještaja koji su podigli cijene misleći da je sezona počela, imali su veliki broj dana bez gostiju, saopštila je direktorica Udruženja izdavaoca privatnog smještaja, Branka Džoganović.

Ona je, u Jutarnjem programu TVCG, kazala da imaju veliki broj najava za septembar, kada će, kako se nadaju, nadoknaditi propušteno. Za sada je rast broja turista, prema njenim riječima, na zadovoljavajućem nivou, prenosi portal RTCG.

Džoganović je dodala da su izdavaoci privatnog smještaja relativno zadovoljni brojem gostiju.

“Sezona ide, da kažem, nekim dobrim tempom. Broj turista se povećava u zadovoljavajućem broju. Interesovanje turista postoji”, navela je Džoganović.

Ona smatra da je to rezultat kampanje koja je urađena u prethodnom periodu.

Najviše gostiju dolazi iz regiona.

“Naše nastojanje da sarađujemo sa agencijama iz regiona pokazalo je rezultate. Imamo tradicionalne i goste koji dolaze putem agencija. Pored onih iz regiona, imamo i goste iz Ukrajine, Rusije, Kazahstana i iz zapadnih zemalja”, saopštila je Džoganović.

Ona je dodala da domaći gosti načešće dolaze zahvaljujući programu turističkih vaučera.

“To je dobro zamišljeno, ali je došao do izražaja nedostatak pripreme, tako da je realizaciju pratilo dosta pitanja, sitnih neprijatnosti, što nam je škola za ubuduće. Tako se štedi i vrijeme i živci”, rekla je Džoganović.

Najviše turista se interesuje za privatni smještaj u Budvi, Baru i Ulcinju.

Ona je kazala da je 85 odsto kapaciteta u privatnom smještaju, tako da izdavaoci mogu da budu zadovoljni.

“Primat imaju gosti sa manjom djecom, međutim, mislim da će naredni period biti posvećen omladini”, navela je Džoganović.

Ona je dodala da su najave za kraj avgusta i septembar dobre. Najviše se traže apartmani sa mini kuhinjama ili objekti apartmanskog tipa koji imaju uslugu ishrane, a cijene se kreću od 55 do 60 EUR za cijelu jedinicu.

“Cijene su dosta dobro formirane za ovu godinu. Oni koji su mislili da je sezona krenula, pa podigli cijene, susreli su se sa problemom velikog broja praznih dana, zato čekamo septembar da nadomjestimo izgubljeno”, saopštila je Džoganović.

Ona smatra da je pomoć države u vidu turističkih vaučera dobrodošla, ali nije dovoljna i da je potrebna mnogo više.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još