Nema mjesta za kažnjavanje učiteljice Fljorinde Baše

 Nema mjesta za kažnjavanje učiteljice Fljorinde Baše

Učiteljica OŠ Boško Strugar Fljorinda Baša nije u političke svrhe zloupotrijebila djecu koja su proslavljavala svoj nacionalni praznik, I rukama simbolično predstavili orla, te s toga nema ni riječi o pokretanju disciplinskog postupka, kazao je za Portal Ulcinj direktor te škole Miodrag Andrović.

Baša je direktoru I Upravi škole podnijela izjavu u pisanoj formi o dešavanjima na času, a priznala je kao grešku to  što je fotografija završila na društvenim mrežama.

Andrović je I danas ponovio da je u pitanju odjeljenje koje nastavu pohađa na albanskom jeziku.

„ Na času je učiteljica toga dana pitala đake, da li znaju koji je dan sjutra. To je bilo na času, uoči 28.novembra, Dana zastave, koji Albanci širom svijeta, pa tako i u Crnoj Gori proslavljaju kao svoj naconalni praznik. I to pravo im je Ustavom zagarantovano”, rekao je Andrović.

Kako je i rekao nakon objavljivanja fotografije, direktor je ponovio I danas, nakon razgovora sa Bašom.„” Greška je što je fotografija objavljena, jer je poznato da se za svaku javnu objavu mora konsultovati uprava škole.Propust se desio, fotografija djece je otišla u javnost, a koleginica je svjesna svoje greške”, istakao je direktor.

Svi griješimo, ističe Andrović, a Baša je dobra prosvjetna radnica I dobar čovjek. “ Jednostavno nije joj bilo ni na kraj pameti da će se sve ovo dešavati”, kazao je on.

Podsjetimo, učiteljica Baša imala je i punu podršku roditelja djece, koja uče u tom odijeljenju.

“ Svi zajedno sa orlom na jedinstveni način. Zasmetalo je to nekom, ko ne zna osnovno. A to je sljedeće, Zakon o isticanju nacionalnih simbola je usvojen i važeći za sve one koji nijesu to željeli da znaju. U odjeljenju su sve djeca albanske nacionalnosti, koja orla znaju napraviti od malena. Učiteljica ima pravo da ih uči o svojoj nacjonalnosti  20% od svog plana.Jedno od te djece je i moga oka sjaj, moja Hana koja se juče vratila sretna iz škole”, podržala je majka Mehridžana Derviši Lazorja.

Pročitajte još