Nestanak Elezovića dovodi se u vezu sa akcijom Zamka?

 Nestanak Elezovića dovodi se u vezu sa akcijom Zamka?

izvor FB

Policija provjerava da li nestanak bivšeg šefa Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj Rudolfa Elezovića, kojem se prije šest dana gubi svaki trag, ima veze sa policijskom akcijom pod kodnim nazivom “Zamka”, kada su uhapšene 24 osobe zbog sumnje da su kao kriminalna organizacija prošvercovali oko 2,5 tona marihuane iz pravca Albanije, preko teritorije Crne Gore, ka zemljama regiona i dalje ka zemljama Evropske unije, pišu Dnevne novine.

Nestanak Elezovića prijavila je njegova supruga, koja je policiji navela da je Rudolf otišao iz kuće prije šest dana i od tada se nije javljao porodici, a da mu je telefon isključen.

Prema nezvaničnim informacijama iz policije, Elezovića su osumnjičeni koji su uhapšeni u akciji “Zamka” navodno spomenuli kao osobu koja im je davala informacije o kretanju policije. Nakon tih izjava policija je započela provjeru da li su ti navodi tačni.

Optužbe na račun Elezovića je, navodno, iznio jedan od uhapšenih u akciji Andrija Karađinović koji je u međuvremenu dobio status zaštićenog svjedoka, a njegovu priču su podržala barem još dvojica uhapšenih.

Prema saznanju Dnevnih novina, preksinoć je podmetnut požar u skladištu koje pripada Karađinoviću u Ulcinju u kojem su bili vodeni skuteri. Tom prilikom uništena su četiri skutera.

Stoga policija istragu o nestanku kolege vodi i u pravcu ovih navoda koji još nijesu u potpunosti provjereni.

Podsjetimo, početkom februara službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Odsjeka za borbu protiv krijumčarenja droge realizovali su opsežnu policijsku akciju pod kodnim nazivom “Zamka”, koja je sprovođena deset mjeseci sa Specijalnim i Višim državnim tužilaštvom kao i sa međunarodnim partnerskim službama.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još