Nimanbegu na čelu FORCE

 Nimanbegu na čelu FORCE

izvor FORCA

Poslanik Genci Nimanbegu novi je lider Nove demokratske snage FORCA. To je odlučeno na četvrtoj izbornoj Skupštini te partije.

Na ovoj skupštini, navode u saopštenju FORCE, izabrani su novi partijski organi upravljanja, sa novim pozicijama  partijskih struktura koje će pozitivno uticati na unaprjeđenje i predstavljanje stranke i naroda koga ona predstavlja. Pored formiranja i restrukturiranja organa upravljanja, Skupština je izglasala novi Statut i novi politički Program partije. 

Novi trenuci u izmjenama političke strukture FORCE, je izbor novog Glavnog odbora i izbor novog predsjednika partije. Nakon 16 godina rukovođenja Nazifa Cungua, naslijedio ga je poslanik Genci Nimanbegu, kojega je izabrala izborna Skupština Force.

Cungu je, kako se navodi u saopštenju, u svom obraćanju tokom rada Skupštine, istakao je da je Forca osnovana sa plemenitim ciljevima kako nacionalnih tako i građanskih za odbranu dostojanstva svakog pojedinca, da bi ostvarili težnje  za boljim životom. Cungu je takođe istakao da danas Forca postaje još jača.

„Osnažujemo naše političke strukture i stvaramo osnovu za sledeće nove pobjede koje će dati doprinos u obezbjeđivanju  mira i stabilnosti za sadašnje i buduće generacije“, naglasio je Cungu na izbornoj Skupštini.

Novoizabrani predsjednik i budući lider Force Genci Nimanbegu je u svom prvom obraćanju kao predsjednik partije, rekao pred delegatima da je IV-ta izborna skupština Force novi demokratski standard za albanske partije i dokazuje da promjena pozicija dolazi prirodno, tečno i kao politička i ljudska razboritost.

„Danas slobodno mogu reći da je “nada” riječ dana. Moramo vratiti nadu ljudima da će naše društvo biti ne samo ravnopravno sa drugima po pravima i mogućnostima ovdje u Crnoj Gori već i više od toga, biti društvo dijaloga, razboritosti u donošenju odluka i poštovanje najviših ljudskih i političkih moralnih principa. Kao nacionalna stranka, imamo potrebu da vratimo nadu kod Albanaca da je Albanac nesalomiv  gdje god da se nalazi, da je biti Albanac najveći ponos, da je govoriti albanski najveća ljubav i da je odgajanje dijeteta kao Albanca veliko dostignuće. Dakle, Albanci u Crnoj Gori moraju da shvate da njihovi problemi dobijaju najpravedniji i najprenosiviji glas samo sa Novom demokratskom snagom kao nacionalnom strankom. Preplavi me osjećaj radosti kada shvatim da sva moja odricanja, neprekidan rad, veliko zalaganje i uloženi trud, zapaženi i cijenjeni od Vas, a danas ste me počastili ovom odgovornošću.“, istakao je novoimenovani predsjednik Force Genci Nimanbegu.

Obnovom kadrova i novim načinom funkcionisanja partije, koristeći dosadašnja iskustva, FORCA će nastaviti sa prioritetima programa koje su autentično predstavljanje Albanaca u Crnoj Gori, ekonomski razvoj u opštinama sa većinom albanskog stanovništva, smanjenje programskih razlika i bolja saradnja sa drugim albanskim političkim subjektima i drugim subjektima sa progresivnim demokratskim strategijama i programima iz zemlje i inostranstva, nastavak rada na demokratizaciji društva, kao i nastavak rada kao pouzdan partner na putu ispunjavanja uslova za punopravno članstvo Crne Gore u Evropskoj Uniji.

Na ceremonijalnom dijelu Skupštini su prisustvovali predstavnici diplomatskog kora, političkih partija kao i nevladinog sektora, kao što su: ambasadorka Republike Turske u Crnoj Gori NJ.E. gđa. Songul Ozan, konzul Republike Albanije u Crnoj Gori g. Adi Hodža, potpredsjednik Demokratske Partije Socijalista (DPS) g. Abaz Dizdarević, šef Poslaničkog Kluba Demokratskog Fronta (DF) g. Slaven Radunović, poslanice Demokratske Crne Gore gospođe Zdenka Popović i gospođa Tamara Vujović, potpredsjednik Gradjanskog pokreta URA, g. Goran Đurović, u ime Socijalističke Narodne Partije g. Andrija Ćetković, predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore g. Ivan Brajović, poslanica u Skupštini CG, iz Socijaldemokratske partije Crne Gore uvažena Dr Draginja Vuksanović Stanković, predsjednik Bošnjačke Stranke Crne Gore g. Ervin Ibrahimović, predsjednik Liberalne partije i poslanik u Skupštini CG g. Andrija Popović, predsjednik Hrvatske građanske inicijative, g. Adrijan Vuksanović, predsjednik Liste Za bolji Bar g. Radomir Novaković–Cakan, predsjednik Stranke za demokratsko djelovanje i narodni poslanik u Skupštini R.Srbije g. Shaip Kamberi, predsjednik SO Bujanovac g. Enver Ramadani, predsjednik Albanske alternative g. Nik Gjeloshaj, ujedno i predsjednik Opštine Tuzi, predsjednik Demokratske stranke g. Fatmir Gjeka, takođe poslanik u Skupštini Crne Gore, predsjednik Demokratske unije Albanaca g. Mehmet Zenka, politički direktor Albanskog demokratskog saveza g. Bujar Hasangjekaj, ujedno i predsjednik Skupštine opštine Gusinje, predsjednik Demokratskog saveza Crne Gore g. Saubih Mehmeti, predsjednik Građanskog pokreta Perspektiva g. Amir Holaj, predsjednik Centralne  albanske partije za integracije dr Isat Jakupi.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još