Nove mjere NKT-a : Lokali i prodavnice radiće do 18 sati, zabrana izlaska od 19

 Nove mjere NKT-a : Lokali i prodavnice radiće  do 18 sati, zabrana izlaska od 19

foto: FB

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) odlučilo je danas, da dodatno pooštri mjere na suzbijanju širenja koronavirusa, tako da će policijsi sat važiti od 19 do pet sati svakog dana.Tako će se skratiti za dva sata vrijeme rada ugostiteljskih i uslužnih objekata. Radiće do 18 sati umjesto do 20 kako je bilo predvidjeno ranijim mjerama.Takodje policijski sat će umjesto u 21 počinjati u 19 sati i trajaće do pet sati.Mjere će se primjenjivati od srijede, 25. novembra 2020. u 00:00 do 8. decembra.


Kako se navodi i ranije mjere će važitu do 8. decembra umesto do 1. decembra ,kako je ranije bilo predvidjeno.Mjere su donijete 13. novembra i predvidjaju i zabranu medjugradskog saobraćaja od petka u ponoć do nedjelje u ponoć, da se  četiri osobe mogu kretati zajedno na otvorenom prostoru, zabranjeni se vjerski skupovi, saučešća, svadbe, sva privatna okupljanja i proslave (rodjendani, krštenja i druga slavlja).

Zabranjena su i posjećivanja u stambenim objektima za lica koja nisu članovi istog domaćinstva.Dozvoljeni su obredi u religijskim objektima bez prisustva vjernika.U Crnoj Gori svakodnevno raste broj oboljelih I zaraženih. Prema posljednjim jučerašnjim podacima Institita za javno zdravlje, ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom od početka juna mjeseca iznosi 430 a od početka godine 439. Ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID19 u Crnoj Gori je 11.132.
Od početka godine ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom je 31062.NKT je danas ponovo pozvao građane da u potpunosti poštuju sve mjere jer je to jedini način suzbijanja širenja koronavirusa.“Sagledavajući zdravstvenu situaciju NKT je ocijenilo da je naš zdravstveni sistem zahvaljujući dobrom planiranju, pravovremenim aktivnostima i stručnosti i požrtvovanju zdravstvenih radnika i dalje sposoban da se, uprkos zabrinjavajućem stepenu infekcije, odupre pandemiji. NKT je sagledao i ogromno opterećenje zaposlenih u primarnoj zdravstvenoj zaštiti i pokrenuo proces čiji je cilj rasterećenje primarnog zdravstvenog sektora”, piše u saopštenju.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još