Novogodišnji bazar biće otvoren 16.decembra

 Novogodišnji bazar biće otvoren 16.decembra

ilustracija

Novogodišnji bazar u Ulcinju biće otvoren u četvrtak, 16. decembra na Pristanu, najavio je direktor Turističke organizacije Ulcinj Gzim Hajdinaga, koja u saradnji sa Opštinom organizuje ovaj događaj.

Prema riječima Artana Osmanija iz lokalne samouprave, zbog epidemiološke situacije Opština nije u mogužnosti da realizuje planirano uoči praznika.

” Ipak, uspjeli smo da u saradnji sa TO Ulcinj nešto pokrenemo. Nabavili smo pet kućica za Novogodišnji bazar, još pet će stići. Dakle, biće ih ukupno deset i daće se na korišćenje bez naknade. U obzir smo uzeli i tešku socio-ekonomsku situaciju u gradu”, kazao je Osmani.

Kako je istakao, posebno ga raduje što je interesovanje za bazar ogromno.

” Vjerujte da smo imali mnogo više kućica sve bi bile date na korišćenje”, rekao je Osmani.

Prema njegovim riječima, možda se malo kasni sa poslovima, ali uskoro će i čitav grad odisati prazničnom atmosferom, jer će TO i Opština, ove godine posebnu pažnju usmjeriti na kićenje grada.

Na bazaru će biti hrane, pića, kao i proizvoda iz domaće radinosti.

Direktor TO Ulcinj Gzim Hajdinaga očekuje I dobru posjećenost tokom praznika.

” Na žalost, ako nismo u mogućnosti da organizujemo koncerte na otvorenom, uslijed pandemije, onda bar da grad izgleda lijepo. Nadam se, jer radilo smo na tome, kako mi kao turistička organizacija, tako i hotelijeri, da u tim danima dobar broj gostiju boravi u našem gradu. Ako se dozvoli da radimo u zatvorenom, u tim prazničnim danima, onda treba svi zajedno da uradimo najbolje što možemo”, kazao je Hajdinaga.

On je prošle sedmice bio na sajmu turizma u Tirani, i kako navodi, vlada veliko interesovanje građana Albanije, kako za posjetu Crnoj Gori, tako i za Ulcinj.

Iz Opštine Ulcinj I turističke organizacije najavljuju da će tokom ove sedmice početi I ukrašavanje gradskih ulica.

Pročitajte još