Novogodišnji bazar na Pristanu otvoren do 15.januara

 Novogodišnji bazar na Pristanu otvoren do 15.januara

Novogodišnji bazar u Ulcinju, koji je otvoren sinoć, trajaće do 15. januara, saopštio je predsjednik opštine Alekasandar Dabović.

Dabović je rekao da je navogodišnja čarolija u Ulcinju počela kićem parka i programom za najmlađe, a na Trgu je postavljeno deset kućica gdje će biti bazar.

„Program je počeo i trajaće sve do 15. januara. Opština Ulcinj je organizovanje shvatila vrlo ozbiljno, jer nijesu dozvoljeni veliki koncerti i okupljana. Na ovaj način smo ustavari pokušali da omogućimo našim sugrađanima da osjete čar novogodišnjih praznika“, rekao je Dabović agenciji Mediabiro.

On je napomenuo da je pet kućica za bazar nabavila opština, a preostale Turistička organizacija (TO) Ulcinj.

„Mi smo se usaglasili da ove godine to bude bespalatno. Svi zainteresovani su se javili na javni poziv i na naše veliko zadovoljstvo vidim da su ih već dobro opremili“, rekao je Dabović.

Kada je u pitanju program, on napominje da su sve to prepustili Centru za kulturu kako bi organizovali klape i mini koncerte.

On je istakao da se nada da će ovo da bude „mamac“ za goste i da vidi da u Ulcinju „iako nema snijega, ima novogodišnjeg duha“. 

Dabović je na kraju posebno pohvalio Komunalno preduzeće, bez kojih, kako je istakao, postavljanje rasvjete ne bi stiglo na vrijeme. 

Direktor TO Ulcinj Gzim Hajdinaga kazao je da ga raduje činjenica da su uspjeli da organizuju bazar, da je grad drugačiji i da su svi zadovoljni.

On je dodao i da je Turistička organizacija Ulcinj htjela da organizuje i koncert na Trgu, ali da epidemiološke mjere koje se snazi to nijesu dozvolile.

„Cilj svega ovoga je da našim građanima omogućimo da bar na kratko zaborave na situaciju sa koronom i nadam se da će sljedeće godine moći da sve ovo organizujemo kao nekada“, kazao je Hajdinaga.

Prema njegovim riječima, hotijeliri su već u kontaktu sa agencijama Kosova, Albanije i Bosne.

„Naši gosti u agenciji su bili turoperatori iz Albanije i Kosova i vjerujem da su uspjeli da dobiju pozitivne signale“, rekao je Hajdinaga.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još