Nrekić poručio: Abazović obmanjuje javnost

 Nrekić poručio: Abazović obmanjuje javnost

foto PORTAL ULCINJ

Vijest da raniji vlasnici maslinjaka u uvali Valdanos mogu ući u svoja imanja I očistiti, ali ne I ubirati plodove, klasična je obmana javnosti koju je plasirao potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, poručio je prvi čovjek Ulcinja Ljoro Nrekić,  sa danas održane pres konferencije.

“ Ovo je jedna obmana današnje vlasti, posebno našeg sugrađanina Dritana Abazovića. Treba razlikovati nacionalizaciju I konfiskaciju od ekspropriacije. Kada je Valdanos u pitanju radi se o ekspropriaciji, vlasnicima je plaćena nadoknada. Da li je cijena bila pravedna ili nije, može da se preispita u sudskom postupku.  U kakvom statusu raniji vlasnici mogu sada da koriste državnu imovinu, bez nekog pisanog sporazuma, saglasnosti ili ugovora. Tako se pod pritiskom nove Vlade, odnosno potpredsjednika Abazovića, građani svjesno guraju u zonu krivične odgovornosti, jer pozivi koji su dospjeli u javnost nemaju zakonski osnov”, poručio je Nrekić.

On je podsjetio da su Ulcinjani ovakve, pa I bolje ponude, jer su mogli da ubiraju I plodove, imali prvi put 2005. Kaže I da nijesu prihvaćene tada zbog političkih obračuna.

“ Ovo je treći put što se daje vlasnicima da uđu u posjed. Ja kao predsjednik Opštine želim da se što prije vrate te masline ranijim vlasnicima, međutim ne može se jednim aktom reći da građani sada odjednom mogu ući. Mogli su I ranije. Nudilo im se to još dok je na čelu države bio Filip Vujanović, I to ne jednom”, kazao je Nrekić.

Prema njegovim riječima, Abazović ne bi trebao da obmanjuje narod, posebno ne svoje sugrađane.

NREKIĆ SJUTRA U POLICIJI

Prvi čovjek Ulcinja osvrnuo se I na istragu koja je u toku, a tiče se navodnog političkog zapošljavanja.

“ Sjutra u 10 sati idem da dam izjavu, tako da ne krijemo ništa, to je transparentno sve. Ne želim da krijem ništa I sve što imam transparentno ću da kažem . Na zahtjev sekretara ja sam davao saglasnosti, ne radi se o političkom zapošljavanju. Svaki Sekretarijat mora da funkcioniše. Ovo je turističko mjesto. Trebaju nam I turistički inspektori, I komunalni inspektori”, kazao je Nrekić.

KUPOVINA AUTOMOBILA NIJE BAHATOST

U kupovini automobila od 50 hiljada eura, Nrekić ne vidi ništa sporno.

“ To je bilo predviđeno planom, budžetom, svi zakonski normativi su obuhvaćeni. Kažu bahatost, kolaps, koja bahatost? Više će se voziti neko drugi, nego što ću ja u taj auto. Ja još nijesam ni sjeo u taj auto, vjerujte.

Kako je kazao, on zajedno sa potpredsjednicama, na poslu je svakog dana, za razliku od onih koji ga optužuju za bahaćenje.

“ Da li se vozio u fići, mercedesu, ili nekom novom automobile, potpuno mi je svejedno. Pet para za to ne dam. Ja nisam megaloman. Te priče što plasiraju su poltičke, populističke floskule”, kazao je Nrekić.

Pročitajte još