Nrekić poručio: Abazović obmanjuje javnost

 Nrekić poručio: Abazović obmanjuje javnost

foto PORTAL ULCINJ

Vijest da raniji vlasnici maslinjaka u uvali Valdanos mogu ući u svoja imanja I očistiti, ali ne I ubirati plodove, klasična je obmana javnosti koju je plasirao potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, poručio je prvi čovjek Ulcinja Ljoro Nrekić,  sa danas održane pres konferencije.

“ Ovo je jedna obmana današnje vlasti, posebno našeg sugrađanina Dritana Abazovića. Treba razlikovati nacionalizaciju I konfiskaciju od ekspropriacije. Kada je Valdanos u pitanju radi se o ekspropriaciji, vlasnicima je plaćena nadoknada. Da li je cijena bila pravedna ili nije, može da se preispita u sudskom postupku.  U kakvom statusu raniji vlasnici mogu sada da koriste državnu imovinu, bez nekog pisanog sporazuma, saglasnosti ili ugovora. Tako se pod pritiskom nove Vlade, odnosno potpredsjednika Abazovića, građani svjesno guraju u zonu krivične odgovornosti, jer pozivi koji su dospjeli u javnost nemaju zakonski osnov”, poručio je Nrekić.

On je podsjetio da su Ulcinjani ovakve, pa I bolje ponude, jer su mogli da ubiraju I plodove, imali prvi put 2005. Kaže I da nijesu prihvaćene tada zbog političkih obračuna.

“ Ovo je treći put što se daje vlasnicima da uđu u posjed. Ja kao predsjednik Opštine želim da se što prije vrate te masline ranijim vlasnicima, međutim ne može se jednim aktom reći da građani sada odjednom mogu ući. Mogli su I ranije. Nudilo im se to još dok je na čelu države bio Filip Vujanović, I to ne jednom”, kazao je Nrekić.

Prema njegovim riječima, Abazović ne bi trebao da obmanjuje narod, posebno ne svoje sugrađane.

NREKIĆ SJUTRA U POLICIJI

Prvi čovjek Ulcinja osvrnuo se I na istragu koja je u toku, a tiče se navodnog političkog zapošljavanja.

“ Sjutra u 10 sati idem da dam izjavu, tako da ne krijemo ništa, to je transparentno sve. Ne želim da krijem ništa I sve što imam transparentno ću da kažem . Na zahtjev sekretara ja sam davao saglasnosti, ne radi se o političkom zapošljavanju. Svaki Sekretarijat mora da funkcioniše. Ovo je turističko mjesto. Trebaju nam I turistički inspektori, I komunalni inspektori”, kazao je Nrekić.

KUPOVINA AUTOMOBILA NIJE BAHATOST

U kupovini automobila od 50 hiljada eura, Nrekić ne vidi ništa sporno.

“ To je bilo predviđeno planom, budžetom, svi zakonski normativi su obuhvaćeni. Kažu bahatost, kolaps, koja bahatost? Više će se voziti neko drugi, nego što ću ja u taj auto. Ja još nijesam ni sjeo u taj auto, vjerujte.

Kako je kazao, on zajedno sa potpredsjednicama, na poslu je svakog dana, za razliku od onih koji ga optužuju za bahaćenje.

“ Da li se vozio u fići, mercedesu, ili nekom novom automobile, potpuno mi je svejedno. Pet para za to ne dam. Ja nisam megaloman. Te priče što plasiraju su poltičke, populističke floskule”, kazao je Nrekić.

Avatar

Suzana Ganić

Pročitajte još