Nrekić se zahvalio saradnicima i poručio da rad nastave sa manje podjela za dobrobit Ulcinja

 Nrekić se zahvalio saradnicima i poručio da rad nastave sa manje podjela za dobrobit Ulcinja

foto Selver Vukovic

Prvi čovjek Ulcinja od danas će biti Aleksandar Dabović iz redova DPS-a, koji je na to mjesto došao sa pozicije glavnog gradskog arhitekte. On je Ljora Nrekića zamijenio jer je stekao uslove za penziju, napunivši 67 godina života.

Nrekić se na današnjem zasijedanju SO Ulcinj, koja je i dalje u toku, zahvalio saradnicima, poželio novoizabranom predsjedniku Opštine dobar I uspješan rad, kao i novom predsjedniku SO Ulcinj Hadži Sulejmaniju.

“ Mi, kao koalicija u  našoj opštini imali smo ambiciozne planove I projekte. Posebno one koje se odnose na razvoj turizma u našem gradu I stvaranje novih radnih mjesta za naše mlade. Interesovanje investitora nikada nije izostalo, ali mramo priznati da sun as brojni dugovi koje je Opština naslijedila godinama I decenijama, uzastopne blokade starih sudskih predmeta- od kojih su mnogi sumnjivi slučajevi koji se procjenjuju na milione eura, natjerali da trošimo puno snage, vremena I truda da izađemo iz situacije koja nas je pratiča”, kazao je Nrekić.

On je podsjetio da je račun Opštine blokiran mjesecima, te da su tražili pomoć Vlade kako bi prevazišli tu situaciju.

foto Selver Vukovic

“ Danas je tano dvije godine I deset mjeseci od kako sam došao na mjesto predsjednika opštine Ulcinj. Želim da se zahvalim predsjedniku DPS-a Milu Đukanoviću koji je dao saglasnost da budem predsjednik u ovim teškim vremenima”, rekao je Nrekić.

On je kako je rekao uvjeren da će Ulcinj biti interesantno mjesto za investitore.

“Moramo biti aktivniji, imati više razumijevanja jedni za druge I ne blokirati rad samo da bi dobili političke poene”, poručio je Nrekić.

Kako je rekao, zna da su mnoge stavri ostale neispunjene.

“ Znam da nije urađeno onako kako smo željeli, ali u trenucima u kojima se nalazimo, smatram da je najvažnije prvo zaustaviti pandemiju. Ostavimo po strani podjele I sav trud trebamo da uložimo za dobrobit našeg grada”, istakao je Nrekić.

Pročitajte još