NVO Humanitas : ” Ulcinj ujedinjen u borbi protiv siromaštva”

 NVO Humanitas : ” Ulcinj ujedinjen u borbi protiv siromaštva”

izvor FB

NVO Humanitas u mjesecu za nama obskrbila je 360 materijalno ugroženih porodica, uz veliku pomoć građana I dijaspore.
“  Zahvaljujući donacijama iz dijaspore, kroz lične akcije i Gofund, kao i donacijama naših sugrađana, koji su donirali u skldu sa svojim mogućnostima u ovim teškim vremenima pandemije, od zatvaranja kuhinje do ovog trenutka, podijelili smo pakete namirnica za 360 porodica. U seoskoj zoni podijeljeno je 110 paketa pomoći, dok u gradu taj broj iznosi 250”, kazali sui z NVO Humanitas.

Kako navode, od tog broja za 77 porodica donirani su I ljekovi, koje država ne obezbjeđuje besplatno. U pitanju su ljekovi za covid tereapiju, ali I hronične bolesti, kao I terapije za djecu.

izvor FB

Iz Humanitasa navode da brojka od 360 porodica predstavlja najugroženije slučajeve, a ne ukupan broj stanovništva u potrebi.

“ Tokom pandemije ukupan broj porodica u potrebi iznosi preko 550 u gradu, dok je u selu taj broj 110, bez Krajine”, podaci su Humanitasa.

izvor FB

Oni se zahvaljaju na nesebičnoj pomoći I podršci privrednicima Ulcinja.

“ Veliko hvala i vlasnicima marketa: Kallaba, Lamiga, Jadran i Sars na punoj solidarnosti. Svi su učestvovali u akciji, vršili dostavu i imali razumijevanja za plaćanje u ovim teškim vremenima. Hvala i apoteci Pharmalife na profesionalnom radu. Oni nijesu dozvoljavali zloupotrebu pomoći, t.j.uzimanje lijekova koji se već daju na recept. Hvala svima. Mi smo samo posrednici vašeg sevapa, “ poručili sui z Humanitasa.

Pročitajte još