Obavezna promjena vlasništva na brojilima koja se vode na preminule osobe

 Obavezna promjena vlasništva na brojilima koja se vode na preminule osobe

Elektroprivreda (EPCG) pozvala je korisnike brojila čije se vlasništvo vodi na preminule osobe, da u narednih deset dana podnesu zahtjev za promjenu imena-naziva kupca i zaključe ugovor o snabdijevanju.

Ta obaveza je, kako su kazali, propisana Zakonom o enegetici, kao i opštim uslovima za snabdijevanje električnom energijom, kojim je definisano da su nasljednici dužni da u roku od 90 dana obavijeste pisanim putem snabdjevača o smrti vlasnika brojila i podnesu zahtjev za promjenu imena-naziva kupca električne energije.

„EPCG je informisana od nadležnih insititucija da se određeni broj brojila i dalje vodi na preminule, što nije u skladu sa navedenim zakonskim uslovima“, rekli su iz EPCG.

Oni su upozorili korisnike električne energije da će, ukoliko u navedenom roku ne podnesu zahtjev i ne zaključe ugovor o snabdijevanju, EPCG pristupiti isključenju mjernih mjesta.

Spisak navedenih kupaca objavljen je na internet stranici kompanije www.epcg.com, portalu elektronske uprave i oglasnim tablama lokalnih jedinca Snabdijevanja u gradovima gdje su registrovani vlasnici brojila.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još