“Obezbijedićemo najbolje uslove poljoprivrednicima Ulcinja”

 “Obezbijedićemo najbolje uslove poljoprivrednicima Ulcinja”

foto Demokrate

Demokrate će u saradnji sa poljoprivrednicima sačiniti Strategiju sveobuhvatnog koncepta ruralnog razvoja, kako bi planskim djelovanjem obezbijedili najbolje uslove poljoprivrednicima Ulcinja, kazao je nosilac izborne liste “Demokrate i građani Ulcinja- Ustani! Odbrani! Pobijedi!- Nema izdaje!” Bojan Ćetković.

Ćetković u saopštenju navodi da dosadašnja lokalna vlast nije umjela da prepozna potencijal poljoprivrede u opštini Ulcinj,

“Ionako težak život na selu je učinila još težim i ni na koji način nije brunula o potrebama nas koji smo se opredijelili da ovdje gradimo svoju budućnost. Mladi ljudi su samo nastavili da odlaze, jer nije bilo ničega što bi ih zadržalo. To moramo promijeniti iz korijena”, kazao je Ćetković.

On je kazao da će Demokrate u saradnji sa poljoprivrednicima sačiniti Strategiju sveobuhvatnog koncepta ruralnog razvoja, kako bi planskim djelovanjem obezbijedili najbolje uslove poljoprivrednicima tog grada.

“Staćemo na put uvozničkim lobijima koji stihijski ugrožavaju plasman domaćih proizvoda na tržište i destimulišu domaće proizvođače. Kroz subvencije i olakšice koje planiramo da obezbijedimo, pomoći ćemo našim proizvođačima agruma i maslinovog ulja, kao i pčelarima da konačno budu konkurentni na tržištu. Stvorićemo uslove da selo bude atraktivno, kako za naše građanke i građane, tako i za investitore sa strane”, kazao je Ćetković.

On je kazao da ta opština mora pratiti savremene trendove u razvoju sela, kako bi mlade podstakli da se bave poljoprivredom i samim tim ostanu u toj opštini.

“Stvorićemo pozitivan poslovni ambijent za otvaranje novih radnih mjesta za mlade u sektoru poljoprivredne proizvodnje! Ponosni smo što smo gotovo sve naše programske ciljeve na nacionalnom nivou uspjeli da ispunimo. Želimo da praksu koju smo uspostavili u ostalim opštinama u kojim vršimo vlast nastavimo i u Ulcinju”, zaključio je Ćetković.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još