Oblačno, do 15 stepeni

 Oblačno, do 15 stepeni

ilustracija

U Ulcinju danas umjereno do potpuno oblačno, tokom dana povremeno kiša. Najviša dnevna temperatura vazduha 15 stepeni.

Hidrometeorološki zavod CG

I u ostalom dijelu zemlje umjereno do potpuno oblačno, tokom dana u južnim i centralnim predjelima ponegdje kiša. Krajem dana i tokom noći u većem dijelu zemlje kiša, ponegdje i pljuskovi i grmljavina. Na sjeveru, u višim planinskim predjelima povremeno i susnježica i snijeg. Vjetar mjestimično umjeren do pojačan, krajem dana i tokom noći, na primorju i u sjevernim predjelima, ponegdje jak, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura vazduha -1 do 10, najviša dnevna 4 do 15 stepeni, podaci su Hidrometeorološkog zavoda Crne Gore.

ZA POMORCE

UPOZORENJE: Krajem prognostičnog perioda, ponegdje udari vjetra S-ih smjerova do 45 čvorova, more umjereno talasasto do talasasto.
SINOPTIČKA SITUACIJA: Duboki i prostrani visinski ciklon sa sjeverozapada Evrope pruža dolinu prema Jadranu
PROGNOZA VREMENA ZA JUŽNI JADRAN ZA NAREDNA 24 ČASA:
Vjetar S-ih smjerova, u jutarnjim i noćnim satima kratkotrajno ponegdje i NE i E, 4-18, ponegdje do 22 čvora, krajem prognostičkog perioda u pojačanju 8-26, ponegdje na udare do 45 čvorova. More 2-4. Vidljivost 10-20, pri jačoj kiši ili pljusku ispod 10 km. Umjereno do potpuno oblačno, povremeno i mjestimično sa kišom, ponegdje moguć i kratkotrajan pljusak i grmljavina, u drugom dijelu prognostičkog perioda očekuje se i dosta suvog vremena. Jutarnja temperature vazduha 8-10, najviša dnevna 13-15 stepeni.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još