Od danas zabrana saobraćaja za teretna vozila teža od 7,5 tona

 Od danas zabrana saobraćaja za teretna vozila teža od 7,5 tona

ilustracija

U Crnoj Gori će od danas do 1. septembra privremeno biti zabranjen saobraćaj teretnih motoronih vozila čija najveća dozvoljena masa prelazi sedam i po tona, saopšteno je iz Uprave policije.

Saobraćaj se, kako su naveli, zabranjuje svakim danom od 17 do 22 sata na djelovima magistralnih puteva M-2: Podgorica – Sotonići – Petrovac, M-2 i M-4: granični prelaz Debeli Brijeg – Herceg Novi – Kotor – Tivat – Budva – Bar – granični prelaz Sukobin i M – 2.3: Podgorica – Cetinje – Budva.

Iz Uprave policije kazali su da se saobraćaj zabranjuje usljed očekivane pojačane frekvencije saobraćaja u narednom periodu, na pojedinim putevima u Crnoj Gori i postojanja mogućnosti za njegovim otežanim odvijanjem, u cilju stvaranja neophodnih preduslova za nesmetan promet saobraćaja ljudi, vozila i roba.

Zabrana se, kako su naveli, ne odnosi na vozila sa prvenstvom prolaza, vozila za održavanje puteva i PTT instalacija, vozila za pomoć na putu, specijalna vozila za prevoz životinja, betona i asfaltne mase, kao i hladnjače koje prevoze kvarljivu robu.

„Zabrana saobraćaja teretnih vozila na dionici iz tačke 2 ne odnosi ni na vozila za prevoz opasnih materija na djelu magistralnog puta M-2 granični prelaz Debeli Brijeg preko Herceg Novog i Kamenara do kružnog toka u mjestu Lipci“, dodaje se u saopštenju.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još