Od početka godine zaplijenjeno pola tone kokaina

 Od početka godine zaplijenjeno pola tone kokaina

foto: UPC

Službenici Uprave prihoda i carina Crne Gore (UPC) i policije, od početka godine zaplijenili su pola tone kokaina, 850 kilograma marihuane i 20 kilograma hašiša.

To je, kako je saopšteno iz UPC, istaknuto na sastanku UO Kancelarije Ujedinjenih nacija (UN) za drogu i kriminal (UNODC).

Navodi se da su na sastanku prisustvovali članovi nacionalne delegacije koju čine vršiteljka dužnosti direktorice Uprave prihoda i carina, Milena Petričević, carinski službenik Slobone zone Luka Bar – Carinarnica Bar Srđan Bulatović.

Kako je saopšteno, prisustvovao je i pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor granične policije Dragan Klikovac i načelnik Odsjeka za granične provjere Slavko Vojinović, i savjetnik ministra unutrašnjih poslova Aleksandar Novović.

Iz kabineta direktorice UPC su kazali da je Kancelarija UN za drogu i kriminal, zajedničkim aktivnostima sa Evropskom unijom (EU), promoviše vladavinu prava i podstiče ciljanu kontrolu granica, kako u vazdušnom prostoru, tako i vodenih i kopnenih granica.

foto: UPC

Iz UPC su kazali da su predstavnici Crne Gore održali prezentaciju Zajedničkog tima za kontrolu kontejnera u Luci Bar, gdje je posebno pohvaljen učinak Uprave u segmentu zaplijene i sprečavanja krijumčarenja u prethodna tri mjeseca.

Navodi se da je 4. januara zaplijenjeno 300 kilograma marihuane na Graničnom prelazu Vraćenovići, zatim 11. januara 500 kilograma kokaina u CI Bar, 15. januara 500 kilograma marihuane i 20 hašiša na Graničnom prelazu Božaj i 15. februara 50 kilograma marihuane na Graničnom prelazu Debeli brijeg. Izvor Mina

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još