Od sjutra zabranjene proslave i svadbe, zatvaraju se noćni klubovi

 Od sjutra zabranjene proslave i svadbe, zatvaraju se noćni klubovi

Izvor: Pixabay

Novim epidemiološkim mjerama, koje će biti na snazi od sjutra, zabranjuju se se proslave Nove godine, svadbe na otvorenom i u zatvorenom, kao i rad noćnih klubova.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović kazala je u petak, na konferenciji za novinare, da se važeće epidemiološke mjere nijesu ni poštovale ni kontrolisale, i da klasičnog zaključavanja više nema jer je fokus na vakcinaciji.

Borovinić Bojović je rekla da se novim mjerama zabranjuje organizovanje proslava Nove godine na otvorenom, odnosno koncerti i masovna okupljanja, organizacija svadbi na otvorenom i zatvorenom prostoru, kao i rad noćnih klubova.

Ona je kazala da se rad ugostiteljskih objekata ograničava do ponoći, i da je zabranjeno organizovanje učeničkih ekskurzija i izleta, privatnih proslava i rođendana.

Borovinić Bojović navela da se boravak u kućama i stanovima preporučuje samo članovima istog domaćinstva.

“Vlada i dalje razmatra mogućnost da se od 1. decembra uvede obaveza posjedovanja nacionalne digitalne COVID potvrde za kompletnu javnu upravu – zdravstvo, prosvjetu, Upravu policije i Vojsku”, rekla je Borovinić Bojović.

Ona je kazala da će, ako te mjere budu usvojene, nacionalna COVID potvrda biti nužna i za ulazak u javni prevoz, tržne centre, teretane, poslovne prostore i zgrade u kojima djelatnost obavljaju više od tri privredna društva, odnosno preduzetnika, i u objekte površine preko hiljadu metara kvadratnih u kojima se obavlja trgovina na malo neprehrambene robe.

“Uvođenje kovid potvrde nije osmišljeno da se krše nečija prava već da se spašavaju nečiji životi”, istakla je Borovinić Bojović.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još