Danas nastavak sjednice

 Danas nastavak sjednice

foto Selver Vukovic SO Ulcinj

Nastavak sjednice drugog redovnog zasijedanja Skupštine opštine Ulcinj zakazan  je za ponedjeljak.

Na Skupštinskom zasijedanju odbornici će odlučivati, između ostalog, i o javnim parkiralištima na teritoriji opštine Ulcinj, kao i o visini, načinu obračunavanja i plaćanja članskog doprinosa Turističkoj organizaciji Ulcinj. Na dnevnom redu, naći ce se i prijedlog odluke o donošenju Strategije razvoja sporta za 2020.-2021. godinu.

Odbornici su, podsjetimo, na prethodnj sjednici, usvojili dvije tačke dnevnog reda. Rebalans budžeta za tekuću godinu i Odluku o davanju saglasnosti Vladi Crne Gore za obezbjeđenje izgradnje i obavljanja komunalnih djelatnosti javnog vodosnabdijevanja i upravljanja komunalnim otpadnim vodama u naselju Kruče.

 Usvajanjem ove odluke, stvoreni su uslovi da se mještanima Kruča, konačno obezbijedi uredno vodosnabdijevanje, kao i odvođenje i prečišćavanje otpadnih voda. Odluka je usvojena jednoglasno.

Usvojeni rebalans budžeta za 2020. godinu iznosi 9, 28 miliona eura, što je za  4,73 miliona manje , u odnosu na planirani i predloženi budžet. U obrazloženju, kao osnovni razlog umanjenja bužeta navodi se slabije ostvarenje, kako sopstvenih, tako i ustupljenih prihoda, uslijed okolnosti izazvanih pandemijom koronavirusa.

Pročitajte još