Održan sastanak lokalnog Kriznog štaba: složena situacija na Anamaljskom područiju, procijeniće štetu u Starom gradu

 Održan sastanak lokalnog Kriznog štaba: složena situacija na Anamaljskom područiju, procijeniće štetu u Starom gradu

foto portal Ulcinj

Sastanak lokalnog Štaba za vanredne situacije u užem sastavu, kojim je presjedavao predsjednik opštine Ulcinj Ljoro Nrekić  održan je danas. Na sastanku se, kako navode, analizirala situacija nakon obilnih padavina prethodnih dana i razmotrene su mjere, koje je potrebno preduzeti za sprječavanje i sanaciju prouzorkovanih šteta.  

“ Situacija u Anamaljskom područiju, posebno u selima Fraskanjel i Lisnabor, su dosta složenije kao i na području Štoja. Ono što može dovesti do pogoršanja situacije su podzemne vode i zasićenost terena”, navedeno je nakon sastanka.  

Lokalni štab je analizirano i obrušavanje dijela zida na južnoj strani Starog grada, što je zabrinulo ne samo stanovnike Starog grada već i sve građane Ulcinja i šire.  

“ Članovi opštinskog tima i nadležnih lokalnih službi su odmah nakon obrušavanja izašli na teren, konstatovali činjenično stanje i očekuje se da tim stručnjaka uradi procjenu nestale štete i predstavi mjere koje se trebaju preduzeti za sanaciju postojeće i sprečavanje drugih mogućih obrušavanja”, navode iz štaba za vanredne situacije.

Odmah nakon sastanka tim predvodjen sa predsjednikom Nrekić je obišao mjesto obrušavanja zidina.  

Pročitajte još