Oldtajmeri prodefilovali ulicama Ulcinja

 Oldtajmeri prodefilovali ulicama Ulcinja

foto Selver Vuković

Oko dvadesetak oldajmera prodefilovalo je Ulcinjem, gdje je danas održan tradicionalni festival starih automobila, 13. po redu u organizaciji Oldajmer kluba Ulcinium.

“ Ovdje smo praktično dio turističke ponude Ulcinja I vidimo da je veliko oduševljenje među mještanima I turistima, naročito među ljudima srednje ili starije generacije, koji kada vide ovakve automobile, jednostavno ne ostaju ravnodušni”, kazao je izlagač Siniša Vukčević.

Cilj manifestacije, koja je privukla pažnju turista I mještana,  je da oživi tradiciju automobilizma U Ulcinju. Organizatori su se potrudili da izlože automobile koji se rijetko viđaju na ovim prostorima.

“ Jedan od najstarijih automobila je fiat 620  iz 50-tih godina. Zatim imamo par primjeraka volvoa iz 59-te I 60-te godine. Ima dosta interesantnih primjeraka I iz opelovog programa. Imamo opel B, opel C, opel Olimpiu, nekoliko ekskluzivnih primjeraka mercedesa, imamo bubu, prvu seriju golfa jedan I imamo čak I iz američke proizvodnje- pontiak”, rekao je Vukčević.

Predsjednik opštine Ulcinj Aleksandar Dabović  ocijenio je da turističkom gradu ide u prilog što više dešavanja.

“ Ovo je još jedna u nizu manifestacija u Ulcinju, koja nam upotpunjava sezonu I obogaćuje turističku ponudu. Izuzetno atraktivna manifestacija, 13-ta po redu, opet još jedan pokazatelj da nešto što traaje I zaista ima kvalitet”, rekao je Dabović.

Oldtajmeri su nakon Ulcinja prodefilovali I Barom, gdje je I završena manifestacija.  

Pročitajte još