Opozvano još nekoliko ambasadora

 Opozvano još nekoliko ambasadora

Izvor: Gov.me

Vlada Crne Gore donijela je odluku o opozivu još jednog broja crnogorskih ambasadora, potvrdio je ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović.

On je nakon sastanka sa šeficom diplomatije Švedske i predsjedavajućom OEBS-om An Linde, kazao da su odluku o opozivu donijeli u cilju autentičnog predstavljanja svoje politike.

“Svi ambasadori su upoznati sa tim činjenicama. Dali smo potpuno razuman vremenski rok do kada treba da se vrate u zemlju i na dužnost u ministarstvo”, rekao je Radulović, prenosi Pobjeda.

Prema pisanju medija, riječ je o ambasadorki Crne Gore pri Ujedinjenim nacijama Milici Pejanović Đurišić, ambasadoru u Hrvatskoj Boru Vučiniću, ambasadoru u Sloveniji Vujici Lazoviću, ambasadoru u Argentini Srđanu Stankoviću, ambasadoru u Ujedinjenom Kraljevstvu Vladimiru Beratoviću i ambasadoru Crne Gore pri Savjetu Evrope Zoranu Jankoviću.

Ministar je na početku pozdravio predsjedavanje Švedske OEBS-om uz očekivanje da ce organizacija nastaviti da održava mir i stabilnost u Evropi.

“Nastavićemo intenzivnu saradnju u sprovođenju reformi u najzahtijevnijim poglavljima”, rekao je Radulović.

Zahvalio na dosadašnjoj podršci na putu EU integracija uz očekivanje da će biti nastavljena.

Radulović je tražio da Švedska ukloni Crnu Goru sa zemlje visoko rizičnih zemalja po pitanju epidemiološkog stanja i pozvao turiste iz te zemlje da nas posjete.

“Razgovarali smo i o snaženju saradnje i povećanju robne razmjene dvije zemlje. Ukazali smo na značaj parlamentarne demokratije i jačanja saradnje u svim oblastima. Uvjeren sam da smo danas dali dodatni inpuls u razvoju naše saradnje”, kazao je Radulović.

Linde je poručila da njena posjeta oslikava važnost koju OEBS daje Crnoj Gori.

“Veze između političke, ekonomske bezbjednosti i ljudskih prava i sloboda su temelji OEBS. Mi ćemo raditi na povećanju učešća i ekonomskog osnaženja žena u regionu. I dalje moramo biti fokusirani na reforme u Crnoj Gori, a razmotrićemo kako misija OEBS može na pomogne na tom putu. Na bilaternam nivou mi smo podržali nase dobre odnose i jaku podršku Švedske za članstvo Crne Gore u EU. Dinamika pregovora sa EU zavisi od reformi”, poručila je Linde.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još