Opština ne planira da ukine stipendije najboljim studentima

 Opština ne planira da ukine stipendije najboljim studentima

Predsjednik opštine Ulcinj Ljoro Nrekić FOTO: Selver Vuković

Spekulacije da će opština Ulcinj ukinuti stipendiranje najboljih studenata nijesu tačne, kazao je za Portal Ulcinj prvi čovjek grada Ljoro Nrekić.  Njemu je 28 studenata uputilo zahtjev za nastavak stipendiranja.

“ Nikada nijesam ni rekao da ću ukinuti stipendije studentima, niti se razgovaralo na tu temu. Studenti su mi uputili zahtjev, dobio sam ga danas, nakon što je krenula priča da namjeravam da ukinem stipendiranje”, istakao je Nrekić.

Kako je kazao, o ukidanju stipendija za najbolje studente, nema ni pomena.

 “ To je budućnost našeg grada, to su naša djeca, naša omladina i naravno da ćemo nastaviti da ih podržavamo u skladu sa mogućnostima”, rekao je Nrekić, dodavši da postoji Komisija koja se bavi time i koja odlučuje.

“ Možda će uslijediti neko umanjenje, ali ni o tome još nijesmo pričali. Svi znamo kakva je situacija trenutna, ali stipendija će sigurno biti. Da podsjetim i studente,i one koji plasiraju ovakve priče ,da sam od kako sam došao na ovo mjesto, isplatio i zaostale stipendije prethodna dva predsjednika Opštine, koji tu obavezu prema studentima nijesu završili na vrijeme, ” naglasio je Nrekić.

Pročitajte još