Opština Ulcinj tražiće saglasnost Ministarstva finansija za zapošljavanje u Komunalnoj policiji i turističkoj inspekciji

 Opština Ulcinj tražiće saglasnost Ministarstva finansija za  zapošljavanje u Komunalnoj policiji i turističkoj inspekciji

foto Selver Vukovic ; opis Aleksandar Dabovic- predsjednik opštine Ulcinj

” Zbog limitiranih kadrovskih rješenja, a povećanog obima nadležnosti, neophodno je zatražiti od resornog Ministarstva finansija saglasnost za popunjavanje upražnjenih radnih mjesta u Komunalnoj policiji i turističkoj inspekciji, u cilju ispunjavanja kako redovnih obaveza, tako i u cilju očuvanja zdravlja stanovništva i sprječavanja širenja epidemije”, istakao je predsjednik opštine Ulcinj Aleksandar Dabović, nakon sastanka Tima za zaštitu i spašavanje Ulcinj, koji je ujedno i Tim za zaštitu zdravlja građana i sprječavanje širenja zaraznih bolesti. Dabović je rukovodilac oba opštinska tima.

Na sastanku je analizirana trenutna epidemiološka situacija, te je usvojeno i nekoliko zaključaka.

” Konstatovano je da su pooštrene mjere dale rezultate u sprječavanju povećanja broja inficiranih u Ulcinju, zahvaljujući aktivnostima nadležnih državnih i lokalnih organa, ali i većim stepenom discipline građana. Zaključeno je da je neophodno nastaviti sa primjenom mjera na period od 15 dana, sa već formiranim timovima, koji su se pokazali veoma efikasnim, Timovima će koordinirati potpredsjednica atidža Đoni”, kazao je Dabović.

Ukazuje se, da će se u susret ljepšim vremenskim uslovima i predstojećim vijerskim praznicima kontrolisati okupljanja građana, sa posebnim akcentom na kontrolu privatnih objekata na rijeci Bojani i javnih površina, radi poštovanja mjera- držanje distance, nošenja maski i broja okupljenih.

Pripadnici Službe zaštite, sa volonterima Crvenog krsta, pružaće podršku osobama koje su u izolaciji. Dovoljno je da se prijave na broj telefona 123.

Sastanku su prosustvovali načelnik OB Ulcinj Arben Tagani, direktorka Doma zdravlja Sadija Holaj, načelnik Službe zaštite Saubih Mehmeti, potpredsjednici Opštine Hatidža Đoni i Astrit Hodža, načelnik Komunalne policije Miljazim MUstafa, direktor Komulanog preduzeća Skender Kalezić i Vaso Radović iz kabineta gradonačelnika.

Pročitajte još