Opština Ulcinj u čudu zbog prodaje pakirnice sa Solane

 Opština Ulcinj u čudu zbog prodaje pakirnice sa Solane

foto Selver Vuković

Godina za nama obilježila je rasprodaju na Solani. Sve je što je valjalo, pa i ono što nije valjalo, otišlo je u staro gvožđe. Posljednja dva dana prošle godine , iz Solane je iznijeta nova konzervirana pakirnica, koja je kupljena za 1,2 miliona, a prodata za 42 hiljade eura. Stečajna uprava prodala je pakirnicu, mimo znanja radnika, što nije bio slučaj u ranijim prodajama imovine sa Solane.

Stečajna uprava angažovala je Sašu Mitrovića, ispred Sindikata radnika, da kontroliše izlazak svog inventara sa Solane, tokom ranijih prodaja. Ovog puta Mitrović je saznao da se sa Solane nešto iznosi I pakuje u šlepere.

“ Nijesam znao o čemu se radi, jer sa Solane više nema sta da se iznese. Iz Solane je iznešena nova pakirnica, vrijednosti 1,2 miliona. Toliko je plaćena. Pakirnica je bila potpuno nova, faktički neraspakovana. Ona je bila konzervirana jer je kupljena prije deset godina”, kazao je Mitrović.

FOTO NVO DR MARTIN ŠNAJDER JAKOBI

U pitanju je moderna pakirnica.

“Sastojala se od automatske pakirnice za pakovanje pola kilograma I kilograma soli, poluautomatske pakirnice za pakovanje pet, deset I 25 kilograma soli, kao I paletara”, kazao je Mitrović.

Da je informacija tačna, potvrdio nam je I sam stečajni upravnik Žarko Ostojić. On nam je u telefonskom razgovoru kazao, i da je pakirnica prodata za 42 hiljade eura.

OPŠTINA ULCINJ BI KUPILA PAKIRNICU DA SU ZNALI ZA PRODAJU

Prodaju vrijedne pakirnice u opštini Ulcinj oštro osuđuju.

“ Jednostavno sam šokirana. Kako nikome nije palo na pamet da je ponudi nama, Opštini? Uz sve finansijske probleme koje imamo, sigurno bi mi otkupili pakirnicu, još po toj cijeni.. Ovo nije jedino što je prodato, a što bi valjalo I koristilo u budućnosti, I svemu onome što se planira na Solani”, kazala je za Portal Ulcinj potpredsjednica Opštine Hatidža Đoni.  

FOTO NVO DR MARTIN ŠNAJDER JAKOBI

Ona smatra da takav potez stečajne uprave nije korektan.

“ Ja znam da neko koristi svoja prava, koristi pravni status u kom je Solana, koristi to što je preduzeće u  stečaju. Alibi je sigurno da se povjerioci moraju isplatiti..Ali, kako god bilo, Opština ništa ne bi tražila džabe sigurno, platili bi pakirnicu. Ta nadoknada bi bila u korist I stečajne uprave, I radnika I Opštine, pa neka stoji tu, dok ne zatreba, te pare bi sigurno dali ,”kazala je Đoni.

RADNICI NE PODRŽAVAJU PRODAJU PAKIRNICE, ALI KAD SE VEĆ DESILA OČEKUJU NOVAC

Radnici smatraju da je pakirnica trebala ostati na Solani I nije im jasno, kako navode, ponašanje stečajne uprave.

FOTO NVO DR MARTIN ŠNAJDER JAKOBI

” Ta pakirnica je mogla da se koristi, ko god da dođe sjutra na Solanu. Kada su je već prodali, podsjećamo ih da je to naš novac, da smo mi prvi povjerioci I očekujemo da nam uplate taj novac, po osnovu naših potraživanja”, poručio je Mitrović.

Pročitajte još