Otvorena “Ljetnja scena” u Starom gradu

 Otvorena “Ljetnja scena” u Starom gradu

foto Selver Vukovic

34. edicija festivala “Ljetnja scena- Ulcinj 2021”, koja okuplja umjetnike iz zemlje I regiona otvorena je sinoć među drevnim zidinama Starog grada, u organizaciji Centra za kulturu. Poštovaoci umjetnosti do 15. avgusta svake večeri imaće priliku da uživaju u dramskim, muzičkim I književnim programima.

Direktor Centra za kulturu Musa Hodžić najavio je 25 dana kvalitetnog sadržaja.

“ Ugostićemo eminentne umjetnike iz zemlje I regiona. Razmišljali sm o svakom gostu, tako da će program biti bogat I raznovrstan I što je najinteresantnije na više jezika”, kazao je Hodžić.

Prema njegovim riječima, ovogodišnju Ljetnju scenu podržala je Opština Ulcinj I Turistička organizacija Ulcinja.

Kulturni maraton otvorila je poznata operska pjevačica iz Tirane Manjola Nalbani, koja je poručila da joj uvijek posebna čast I zadovoljstvo nastupati u Ulcinju.

“ Vjerujem da kultura zbližava ljude I briše sve granice. Vjerujem da lomi negativnu energiju , koja je ponekad I pretjerana, Ja vjerujem da je muzika glas duše I da je svi razumiju, iako ja večeras pjevam na albanskom jeziku, sigurna sam da sam svima prenijela emociju I da su me svi razumjeli”, kazala je Nalbani.

Predsjednik opštine Ulcinj Aleksandar Dabović rekao je da je festival Ljetnja scena nesumnjivo najvažniji događaj u kulturnom kalendaru Ulcinja tokom turističke sezone.

„S tradicijom dugom više od tri decenije, ovaj festival prenosi vrijednosti i osjećaje istorije kulture, tradicije svim gostima koji dolaze u naš grad. Ljetnja scena se održava u ambijentu Starog grada koji je simbol Ulcinja, grada multikulture i različitosti“, kazao je on.

Gradonačelnik Ulcinja je pozvao goste da posjete Ljetnju scenu i iskuse gostoljubivost Starog grada ali i emocije koje nudi repertoar festivala.

Pročitajte još