“Ovo je Kozačka Skupština”, “Pamtiće vas kao izdajnike”

 “Ovo je Kozačka Skupština”, “Pamtiće vas kao izdajnike”

Foto: Igor Šljivančanin

Funkcioneri i poslanici Liberalne partije, Socijaldemokrata i DPS-a negodovali su sinoć zbog sjednice na kojoj su izglasane izmjene i dopune Zakona o slobodi vjeroispovijesti. 

“Crna Gora prva u svijetu umjesto državnog parlamenta dobila “Kozačku skupštinu”, kao interesno nacionalističko društvo. U “Kozačkoj skupštini” nema nijednog predstavnika “građanske Crne Gore” a predsjedava Ataman”, poručio je Jovo Rabrenović, funkcioner LP sinoć na Tviteru.

Njegov partijski kolega i portparol LP Amar Borančić kazao je da je nelegalna Skupština na” hajdučkoj sjednici odbila prijedlog LP Zakona o zabrani nacionalističkih i fašističkih organizacijja i Rezoluciju o genocidu u Srebrenici.

“Pamtiće vas Crna Gora kao najveće izdajnike i moralne patuljke .Pokazali su noćas ko su i šta su, pa narode vidite šta ćete”, naveo je on. 

Poslanik DPS Mihailo Anđušić smatra da je nastavak sjednice Skupštine, na način na koji je to uradilo rukovodstvo Skupštine i parlamentarna većina nezabilježeno u svjetskoj parlamentarnoj praksi.

“U ravni sramne Podgoričke Skupštine”, dodao je on. 

Portparol SD-a Nikola Zirojević naveo je da je o pravnom nasilju i ponižavanju države Crne Gore, njenog Ustava i zakona suvišno govoriti.

“Ali neka ostane zabilježeno da su poslanici vladajuce većine večeras odbili da se u dnevni red sjednice uvrste Prijedlog rezolucije o genocidu u Srebrenici. Poslanica Suada Zoronjić je glasala za uvrštavanje Rezolucije o genocidu-čisto radi preciznosti. Ali ovo svakako ne umanjuje njenu odgovornost, jer čak ni svi poslanici iz njenog kluba nijesu glasali kao ona”, zaključio je on. 

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još