Piloti MA traže hitan sastanak sa Krivokapićem: Odluka šokantna i neprimjerena

 Piloti MA traže hitan sastanak sa Krivokapićem: Odluka šokantna i neprimjerena

foto MA

Piloti Montenegro Airlines-a oglasili su se saopštenjem,u kom navode da su o odluci o ekspresnom gašenju kompanije saznali u istom trenutku kad i cjelokupna crnogorska javnost ida je, dan kasnije, njihova profesija – ,,nestala u ovoj državi”.

Cjelovito pismo Sindikata linijskih pilota MA čitajte u nastavku: 

Poštovani Gospodine Premijeru!

Piloti crnogorske avio-kompanije Montenegro airlines, su sve do danas, 26.12.2020. godine, i pored teške finansijske situacije, kao i svih javno iznijetih stavova o poslovanju kompanije koji su stvarali dodatni “pritisak” na nas, profesionalno i odgovorno obavljali svoje letačke dužnosti prema utvrđenom planu. Strpljivo smo čekali konačnu odluku Vlade Republike Crne Gore.

Način na koji je Vaša odluka o “gašenju” Montenegro airlines-a donijeta i saopštena je šokantna i neprimjerena praksi kakvu svijet poznaje u ovoj djelatnosti. Mi, piloti, saznali smo Vašu odluku u istom trenutku kad i celokupna crnogorska javnost. Dan kasnije naša profesija je nestala u ovoj državi. Shodno našem profesionalnom znanju, vrlo smo skeptični prema Vašoj odluci da Crna Gora jednoga dana ponovo osnuje nacionalnu avio-kompaniju.

Smatramo da je najmanje što možete učiniti, organizacija sastanka Vas lično, Vaših Ministara i naših predstavnika kako bi Vam argumentovano saopštili naše stavove, a i Vi nama Vaše.

Očekujemo Vaš odgovor u najkraćem mogućem roku,

S poštovanjem,

Sindikat linijskih pilota Montenegro airlines-a

Izvor: Portal Pobjeda 

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još